SOUTĚŽ: Vytvořte fotografii a vyhrajte dioptrické brýle

26.05.2010 | Zábava

Nákup dioptrických brýlí přes internet již není ani u nás žádnou novinkou. Stále více lidí dává přednost nakupování z pohodlí domova a tento trend se nevyhýbá ani oční optice. Vyzkoušejte si, které by vám slušely a vyhrajte je, nebo slevu na nákup.

Například kontaktní čočky se prodávají přes internet již zcela běžně a v posledních dvou letech si přes web můžete objednat dokonce i své dioptrické brýle. Přestože mnoho lidí má z nákupu brýlí „na dálku“ obavy, cenová výhoda je natolik lákavá, že to nakonec vyzkouší. Na co je však potřeba dat si pozor? Jsou to zejména údaje o dioptriích z vašeho předpisu na brýle. Bez správně zadaných údajů samozřejmě nelze brýle vyrobit.

Ceny u internetových prodejců se liší od těch kamenných v řádech desítek procent. Nižších cen dosahují zejména nižšími náklady - jak materiálními, tak personálními. Pokud internetový obchod nakupuje zboží přímo u výrobců, je schopný se dostat na o mnoho nižší nákupní ceny při stejné kvalitě než jednotlivé oční optiky.

Stejně jako i u ostatních věcí, které si kupujeme přes internet, i nákup brýlí skýtá určité nevýhody. Je to zejména osobní přístup, který se přes internet nedá nahradit, i když většina internetových obchodů má svá zákaznická centra. Je to také nemožnost si zboží před nákupem vyzkoušet. Tato nevýhoda je u některých internetových prodejců alespoň částečně nahrazena možností vyzkoušet si brýle přímo na obrazovce vašeho počítače. Na webové stránky vložíte jednoduše svou fotografii a potom si na ni můžete virtuálně brýle nasazovat. Dokonce můžete výslednou fotografii s brýlemi odeslat do poradny vizážistovi, který vám zdarma poradí. I s takovými službami se můžete dnes již na internetu setkat.

Co ale s brýlemi, pokud vám nebudou dobře sedět? Podle občanského zákoníku máte možnost do 14 dnů zboží z jakéhokoliv internetového obchodu vrátit bez udání důvodu. Stejný zákon se tedy vztahuje i na dioptrické brýle. Tedy brýle jednoduše poslat zpět a vyžadovat vrácení zaplacené částky.

Asi bychom nedoporučovali nakupovat přes web značkové obruby s multifokálními čočkami za 20 tisíc. Obyčejné brýle na blízko nebo na dálku podle vašeho předpisu však můžete pořídit včetně čoček i za méně než 900,- Kč. I na takových brýlích však ušetříte až několik tisícikorun.

Soutěž:

Navštivte virtuální zkoušeč na webových stránkách www.bryle-domu.cz, vyzkoušejte si brýle, které by se vám líbily a pošlete nám vytvořenou fotografii. Do soutěže budou zařazeny všechny fotografie, které přijdou na naši e-mailovou adresu redakce@bety.cz od 12. 5. 2010 do 26. 5. 2010. Do předmětu napište "Brýle".Součástí e-mailu musí být i kontaktní údaje, tedy jméno, příjmení, adresa, e-mail a telefonní kontakt (mobilní) na soutěžící. 

Tři z vás vylosujeme a získají tyto ceny:

1. cena: brýle v hodnotě 1500 Kč.
2. cena: sleva 50% na nákup brýlí na Brýle-domů.cz
3. cena: sleva 30% na nákup brýlí na Brýle-domů.cz

Soutěž probíhá od 12. 5. 2010 do 26.5.2010.

Pravidla soutěže najdete zde.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat