Návštěva Amsterodamu stojí za to

Se svými malebnými kanály, zajímavou historií a módní kulturní scénou je nizozemské hlavní město jedinečnou destinací pro dovolenou.

Možnosti, co dělat v Amsterodamu, bez ohledu na počasí, jsou téměř nekonečné – ať už zde chcete strávit jen dva dny o víkendu nebo dva týdny. Shrnuli jsme některé z nejlepších turistických atrakcí a zajímavostí Amsterodamu, které byste si neměli nechat ujít. 

Půjčte si kolo

V Amsterodamu je přes 800 000 jízdních kol. To je víc kol než lidí! Cyklistika v Amsterodamu je způsob života, který je díky dobře rozvinuté síti cyklostezek a rovinatému okolí velmi zábavný. Amsterodam je jediné město na světě, které je tak vhodné pro cyklisty, a neexistuje lepší způsob, jak prozkoumat městské ulice, kanály a atrakce než na kole. Jízda na kole v Amsterodamu je bezpečná a zábavná – dělejte to jako obyvatelé města a šlápněte do pedálů!

Projděte se bohémskou čtvrtí Jordaan

Jordaan je často označován jako nejkouzelnější čtvrť Amsterodamu a procházka zde působí jako cestování v čase. Původně dělnická oblast Jordaan se svými úzkými, malebnými uličkami, je nyní jednou z nejžádanějších oblastí Amsterodamu. Stále zde najdete nezávislé umělecké galerie, obchody se starožitnostmi a zalesněné nádvoří, ale také bary a restaurace se spoustou kouzla. 

Objevte jedinečné kulturní památky na Museumplein

Museumplein s Rijksmuseem, největším amsterdamským muzeem umění a historie, Van Gogh Museum a Stedelijk Museum, jsou kulturním srdcem Amsterdamu. Po nedávných rekonstrukcích se živá čtvrť Oud-Zuid z 19. století stala rájem pro milovníky umění a na otevřených prostranstvích mezi budovami se každý den odehrává spousta zajímavých věcí, jako jsou výstavy pod širým nebem a trhy. 

Plavba přes malebné kanály

Amsterodamský prstenec kanálů je na seznamu světového dědictví UNESCO a byl vytvořen jako součást městské expanze v 17. století. Idylické kanály jsou nejen mimořádně oblíbeným fotografickým motivem, ale jsou krásné i na procházku, a to ve dne i v noci, kdy jsou mosty kouzelně nasvícené a okouzlují okolí svou září. Nastupte na palubu lodi a nechte se proplout malebnou vodní sítí Amsterodamu, doprovázenou odborným komentářem průvodce. Cestou se dozvíte spoustu zajímavých faktů, například odpověď na otázku, proč se často šikmé domy u kanálu označují také jako „tančící domy“. 

Probuďte se obklopeni vůní tulipánů

Ano, možná jsou stejně klišé jako holandské dřeváky, ale tulipány jsou opravdu symbolem nizozemské kultury a výlet do Nizozemska by bez tulipánů nebyl úplný. Nejznámějším místem k nákupu tulipánů a cibulí tulipánů v Amsterodamu je Květinový trh – jediný plovoucí květinový trh na světě, který proměňuje kanál Singel s květinovými stánky v barevné moře květin. Pokud cestujete do Amsterodamu na jaře, určitě jeďte 20 minut vlakem z Haarlemu do Leidenu. Cestou se vlevo i vpravo od vás k obzoru rozprostírají světoznámá tulipánová pole. Dozvíte se o nizozemské odvěké „milostné aféře“ s tulipány a navštivte také amsterodamské muzeum tulipánů ve čtvrti Jordaan.

Navštivte jeden z amsterodamských trhů

Ať už máte chuť sjednávat ceny, ochutnávat místní speciality nebo jen nasávat živou atmosféru trhu, návštěva tržiště je jedinečným a nezapomenutelným zážitkem. Sortiment zboží na různých trzích, které se konají na mnoha místech ve městě, je velmi rozmanitý: od starožitností a knih přes místní speciality, čerstvé ovoce a zeleninu až po květiny a vintage oblečení. 

Zdroj: www.iamsterdam.com/de/reiserouten/top-20-amsterdam - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat