Dovolená na Mallorce, nebo na Kypru: Co si vybrat?

21.03.2024 | Zábava

Při plánování dovolené se mnozí z nás rozhodují mezi různými destinacemi, přičemž každá nabízí své unikátní přednosti. V tomto článku se zaměříme na porovnání dvou oblíbených středomořských ostrovů – Mallorcy a Kypru. Prozkoumáme klima, pláže, kulturní a historické památky, kulinářské zážitky a možnosti ubytování s cílem pomoci vám rozhodnout se pro tu pravou dovolenkovou destinaci. Pojďte se podívat, kam byste se podle nás měli letos vydat na dovolenou.

Klima a sezona jsou podobné

Mallorca je jeden z Baleárských ostrovů ve Španělsku. Těší se teplému a příjemnému středomořskému klimatu s horkými suchými léty a mírnými vlhkými zimami. Letní teploty se často pohybují okolo 30 stupňů Celsia, což je ideální pro milovníky slunce a moře​.

Kypr se na druhou stranu může pochlubit jedním z nejteplejších klimat ve Středomoří. Letní měsíce jsou zde velmi horké s teplotami často přesahujícími 30 stupňů Celsia, zatímco zimy jsou krátké a mírné. Toto klima je vhodné pro návštěvníky, kteří dávají přednost teplejším podmínkám a dlouhé plavecké sezoně. Díky mírnému klimatu je Kypr vhodnou destinací na pobyt během téměř celého roku.

Pláže, o jakých si můžete nechat zdát – zde vítězí Kypr

Mallorca se může pochlubit nádhernými písečnými plážemi, malebnými zátokami a bohatými podmořskými ekosystémy, které lákají potápěče a šnorchlaře z celého světa. Známé jsou pláže jako Cala Millor nebo Es Trenc s jemným bílým pískem a křišťálově čistou vodou.

Kypr nabízí rozmanitý výběr pláží – od písečných pláží Ayia Napa a Protaras známých pro své bílé písky a azurové moře, přes kamínkové pláže až po malebné zátoky skryté mezi skalnatými útesy. Nissi Beach, Fig Tree Bay nebo Coral Bay jsou jen některé z pláží, které si získaly srdce mnoha turistů díky své kráse a kvalitě služeb. Kypr je ideální pro ty, kdo hledají pestrost a možnost prozkoumat méně známé, ale o to krásnější pláže.

Kulturní a historické památky – gotika vs. antika

Mallorca je domovem bohatého kulturního a historického dědictví. Palma de Mallorca, hlavní město ostrova, je známé svou impozantní gotickou katedrálou La Seu a starobylým hradem Bellver. Ostrov je rovněž proslulý svými tradičními vesničkami, jako je Valldemossa nebo Sóller, které si uchovávají původní španělský šarm. Ostrov také nabízí bohatý kulturní program včetně festivalů, tradičních oslav a živé hudby.

Kypr, známý jako „ostrov lásky", je místem, kde podle legendy vystoupila z moře bohyně lásky a krásy Afrodité. Ostrov má bohatou historii, která se odráží v řadě archeologických nalezišť, jako jsou starověká Pafos, kde se nacházejí slavné mozaiky, nebo hrad Kolossi a antické království Kourion. Kypr je ideální destinací pro milovníky historie a archeologie.

Kulinářské zážitky, na které nezapomenete

Mallorca je rájem pro milovníky dobrého jídla. Tradiční španělská kuchyně zde nabízí množství autentických pokrmů, jako jsou sobrasada, tumbet nebo sladké ensaimadas. Na ostrově také pěstují svá vlastní vína, která doplňují gurmánský zážitek.

Kypr je zase známý svou tradiční kyperskou kuchyní, která kombinuje vlivy z Řecka, Turecka a Blízkého východu. Meze, halloumi, moussaka nebo kleftiko jsou jen některé z pokrmů, které byste měli ochutnat. Kulinářský zážitek na Kypru je neodmyslitelně spojen s ochutnávkami místních vín a ovocných brandy.

Ubytování a služby na stejně vysoké úrovni

Mallorca je ostrov, který skutečně rozumí potřebám a přáním cestovatelů, alespoň co se týče ubytování. Se širokým spektrem možností, od luxusních resortů přes butikové hotely až po útulné venkovské penziony, je zaručeno, že si zde každý návštěvník najde to své.

Zvláštní pozornost si zaslouží hotely jako Globales America a Son Caliu Spa Oasis, které představují špičku v nabídce ubytovacích a wellness služeb. Globales America, s jeho přímým přístupem k písečné pláži a širokou nabídkou all inclusive, je ideální pro rodiny i páry hledající relaxaci bez starostí. Son Caliu Spa Oasis nabízí nádherné prostředí s rozmanitými wellness procedurami, sportovními aktivitami a komfortním ubytováním, což přispívá k jedinečnému odpočinku a obnově sil​. Oba rezorty naleznete třeba v nabídce cestovní kanceláře TUI.cz.

Kypr rovněž nabízí bohatý výběr ubytování pro všechny typy cestovatelů, od rodinných resortů s all inclusive po boutique hotely a apartmány. Kypr je známý vysokou úrovní hostitelských služeb a vřelým přijetím. Ostrov uspokojí potřeby všech druhů cestovatelů – od rodin s dětmi až po páry a skupiny přátel hledající dobrodružství. Tyto možnosti ubytování jsou rozloženy po celém ostrově, a tím umožňují hostům vybrat si lokalitu, která nejlépe vyhovuje jejich plánům a zájmům – ať už se jedná o pobyt blízko historických památek, v srdci bujarého nočního života, nebo na odlehlém klidném místě obklopeném přírodou.

Oba ostrovy, Mallorca a Kypr, nabízí návštěvníkům široké možnosti kvalitního ubytování a služeb, které jsou zárukou spokojené a bezstarostné dovolené. Ať už se rozhodnete pro kterýkoliv z těchto středomořských klenotů, můžete se těšit na nezapomenutelné zážitky, luxus, pohodlí a úžasnou pohostinnost. Bez ohledu na vaše preference, oba ostrovy – Mallorca a Kypr – jsou připraveny nabídnout vám dovolenou snů, kde luxus, komfort a vstřícnost jsou na prvním místě.

Ať už si zvolíte Mallorcu nebo Kypr, v obou případech se vyplatí cestovat sem na last minute dovolenou. Pokud vás láká skutečně kvalitní dovolená za minimum peněz, podívejte se na nabídku ověřených cestovních kanceláří, jako je například TUI. Last minute TUI nabízí obrovské množství prestižních hotelů a rezortů, a to v obou destinacích. Stačí jen, když půjdete na TUI.cz a zadáte do vyhledávače „dovolená Mallorca“ nebo „dovolená Kypr“. Pak si už jen vyberte resort a datum, které vám vyhovuje, a můžete letět – někdy třeba i hned na druhý den.

Při rozhodování mezi dovolenou na Mallorce nebo na Kypru je důležité vzít v úvahu osobní preference ohledně klimatu, pláží, historických a kulturních zážitků, stejně jako možnosti ubytování. Ostrovy nabízí širokou škálu pláží – od dlouhých písečných pláží s jemným bílým pískem až po skryté zátoky s křišťálově čistou vodou. Tak kam to bude letos?






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat