Co vám způsobí závislost na internetu a sociálních sítích?

Internet a sociální sítě můžou prospívat i škodit. Záleží na tom, zda je člověk umí používat ke svému prospěchu ve zdravé míře a jsou jeho sluhy, nebo se na nich stává závislými a doslova slouží on jim. Takoví jedinci, zvláště z řad studentů, pak mají vážné psychické následky. Podle vědců z Kanady trpí velmi často depresemi, úzkostmi a poruchou pozornosti.

Počet mladých, kteří se nedokážou odtrnout od Facebooku, Instagramu, Twitteru a brouzdání po síti stále roste. Tito závislí jedinci jsou na tom psychicky mnohem hůře než ti, kdo používají internet zřídka a na sociálních sítích nefungují vůbec. Podle odborníků z kanadského Hamiltonu mladí lidé závislí na Facebooku či Instagramu velmi často trpí depresí, úzkostí a poruchou pozornosti.

A nejhorší je, že mezi studenty je dnes závislých na internetu a sociálních sítích už kolem čtyřiceti procent osob.

„Jedinci klasifikovaní v našich testech jako závislí mají výrazně větší problémy v schopnostech vypořádat se s každodenními aktivitami a sociálními situacemi,“ varuje profesor Michael Van Ameringen.

„Nadměrné používání internetu je nedostatečně prostudovaný fenomén, který může překrývat mírnou až závažnou psychopatologii,“ dodává nizozemský kolega profesor Jan Buitelaar.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat