Jak poznat lháře? Takto se prozradí sám

Jaký by byl svět hezčí, kdyby si lidé nelhali! Jenže taková představa patří do kategorie „nemožné“, a tak je lepší naučit se, jak lháře rozpoznat. Je to vlastně docela snadné – stačí jej pečlivě pozorovat!

Na co se zaměřit?

Na hlas

Člověk při lhaní nevědomky změní povahu své řeči. Může mluvit buď mnohem rychleji, nebo pomaleji než normálně, hlasitěji, nebo naopak tišeji, vyšším, či hlubším hlasem. Zkrátka pokud se vám najednou na hlasovém projevu toho druhého něco nezdá, zpozorněte.

Na gesta

Lháři si často hrají například s vlasy, s prstýnkem, všemožně se kroutí, „procvičují“ prsty… Z klidného člověka, který se prakticky nikdy ani nehne, se stane „ošívající se“ osoba, která jako by nevěděla, co s rukama a nohama.

Na protesty

Pokud někdo až příliš hlasitě a vehementně odmítá za něco vinu či se nepřirozeně brání, může to být další znamení, že jeho svědomí není tak čisté, jak se vás snaží přesvědčit.

Na oči

Ne nadarmo se říká, že oko je oknem do duše. A lháře podle očí poznáte docela snadno. Často se totiž dívají jinam, oči mají skloněné, někteří lháři dokonce podvědomě koukají směrem ke dveřím apod. (jako by vyhlíželi cestu k úniku).

Na kašel

Lháři poměrně často pokašlávají, lehce chraptí, často polykají, jako by se jim nedostávalo hlasu. Možná jim obrazně řečeno nechce lež „lézt z krku“.

Na detaily

Říká se, že aby byla lež uvěřitelná, měla by být podložena informacemi a detaily. A tak si lháři někdy vymyslí úplný román, jen abyste jim uvěřili! Ovšem pokud jejich historka připomíná Babičku Boženy Němcové, je to na pováženou. Možná se snaží až moc.

Na rty

Občas mají lháři tendenci sahat si na rty. Pokud tedy normálně tento zvyk u daného člověka neznáte, zpozorněte. Možná jde o náhodu, možná o snahu zakrýt lež…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:28
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat