Pády i létání. Vyložte si správně své sny

Také se vám občas zdá, že padáte, neustále nestíháte nebo si ve snech poletujete? Pak nejste sami – tyto a další motivy se ve snech objevují prakticky všem. Zajímá vás, co že se nám to mozek těmito sny vlastně snaží sdělit? Prozradíme vám to!

Psycholožka a autorka knih o snech Patricia Garfieldová vysvětluje nejčastější podoby a scény v našich snech. Co tedy podle ní ve snu znamená, když…

… vám vypadávají zuby?

Kdepak, nejde o to, že byste měli lépe pečovat o svůj chrup. Patricia Garfieldová tvrdí, že o vypadávání zubů se zdá především lidem, kteří v sobě potlačují hněv. „V takové situaci máme tendenci zatínat čelisti a skřípat zuby,“ vysvětluje odbornice. A tak se nás vlastní mozek snaží upozornit na to, že v sobě – třeba i trochu nevědomky – držíme nějakou potlačovanou zlobu.

… něco nestíháte a máte zpoždění?

To je asi jeden z nejčastějších snů, které se nám zdají. Nemůžeme se včas dostat na určené místo, neustále nestíháme, jsme jako v začarované časové smyčce… Co to znamená? Podle odbornice se může jednat o touhu po změně, onen spěch a nestíhání pak značí promeškané příležitosti, které nás trápí, těžkosti, které máme s dosažením cílů (ať už osobních nebo pracovních). Pokud jste ve stresu, pravděpodobně se vám tento sen opakuje poměrně často.

… padáte?

Pád je takové podobenství o tom, že ztrácíte pevnou půdu pod nohama. Především ženám se takové sny zdají, pokud je někdo zradil či opustil.

… létáte?

Naopak létání znamená většinou veskrze pozitivní zprávu našeho mozku. Objevuje se, když se nám něco povede, vyřešíme zapeklitý problém, který nás dlouho trápil. I pro náš mozek je létání symbolem svobody a oproštění se od problémů.

… píšete test, jste zkoušení.

Co na tom, že jste byli loni na setkání spolužáků po 25 letech od maturity. Stejně se vám čas od času zdá o tom, jak skládáte zkoušku nebo píšete test. Proč? To se vám podle odborníků snaží váš mozek naznačit, že jste až příliš přetížení. Zkrátka byste potřebovali nějaký oddech.

… vás někdo pronásleduje.

Před někým se ve snu schováváte, pořád vás někdo ohrožuje a honí? I když má pronásledovatel lidskou tvář, ve skutečnosti se o člověka vůbec jednat nemusí. Možná vás ve skutečnosti „pronásleduje“ nějaký problém, těžká životní situace či potíže, jejichž řešení už nějakou dobu odsouváte… A i když se jim vědomě vyhýbáte, vaše podvědomí takovou hru odmítá hrát.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat