Rozradostněte den 10leté Lence, která bojuje s rakovinou. Stačí poslat pohled!

04.07.2017 | Zajímavosti

Rakovina. Nemoc, která si nevybírá a bohužel dokáže zasáhnout i do života našich dětí. Jedním z nich je i Lenička Konečná, které lékaři objevili v pravém lýtku osteosarkom, tedy nádor kosti.

Desetiletou školačku namísto prázdnin čeká letos v létě převážně pobyt v brněnské nemocnici. Za sebou má šest chemoterapií, dalších devatenáct ji ještě čeká. Poté bude následovat cyklus 48 ambulantních terapií. Nádor lékaři Leničce, která svou nemoc nese velmi statečně, vyoperovali letos v březnu.

Nečekaná zpráva

O tom, že Lence bují v kosti nádor, nikdo neměl ani tušení. Loni v prosinci se ale dívka uhodila během hodiny tělocviku do nohy a kvůli velké bolesti s ní maminka raději zašla k lékaři. Vyšetření přineslo šok v podobě nečekané zprávy  do té doby zdravá páťačka bez jediného problému má nádor v kosti. Ten nakonec narostl až do velikosti 94 milimetrů.

Lenka musela přerušit školu, kde navštěvovala pátou třídu, a nastoupit léčbu. Kvůli chemoterapii přišla o vlásky, ale svůj osud nese nesmírně statečně. Nepřestala se usmívat na svět a nijak se nelituje.


Napište Lence!

Lenička si kvůli nemoci letošní prázdniny bohužel neužije tak jako většina dětí, stráví je převážně v nemocnici. Pokud byste však malou školačku chtěli rozveselit, můžete i na dálku. Lenka totiž sbírá pohlednice a potěší ji, pokud nějakou dostane. A protože prázdniny jsou pro posílání pozdravů a pohledů skvělou příležitostí, pošlete nějaký i malé pacientce!

Kam? Pohledy směřujte na adresu: Lenka Konečná, Žižkova 2852/17, 733 01 Karviná-Hranice.

Vykouzlit úsměv na dětské tváři je tak snadné! My už máme pohledy nakoupené. Přidejte se k nám i vy!

Za fotku "čumkarty" pro Lenku, kterou nám pošlete na redakce@bety.cz, vám navíc přidáme 500 bodů, které můžete směnit za dárky v našem věrnostním programu Moje body.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat