Nepodceňte přípravu na Vánoce. Některé druhy cukroví už byste měli chystat nyní

15.11.2017 | Zajímavosti

Ačkoli do Vánoc zbývá ještě několik týdnů, tato doba uteče, ani se nenadějete, a najednou budete ve shonu řešit, jaké upéct cukroví. Přitom zkušené pekařky a cukrářky vědí, že některé druhy je lepší připravit alespoň s měsíčním předstihem! Jen si vzpomeňte na svou babičku, jak to u ní krásně vonělo perníkovým kořením či vanilkou už od druhé poloviny listopadu...

Protože cukroví je pečené z různých těst, proto se vyplatí si jeho přípravu pečlivě naplánovat. Nepečené kousky připravujeme až těsně před Vánocemi, naopak jiné druhy sladkých dobrot potřebují několik týdnů k uležení. Jinak se vám může stát, že budete mít žluklé rolády a rumové kuličky a tvrdé perníčky.

Už je čas?

Tip redakce: Poctivé cukroví z Globusu

Stále více hospodyněk v dnešní uspěchané době hledá možnosti, jak ušetřit čas a věnovat ho rodině, a  přenechává pečení cukroví profesionálům. Chcete na vánoční tabuli servírovat skutečně kvalitní cukroví z poctivých surovin, ručně vyrobené a hlavně úžasně chutné? Pak si je kupte v Globusu! Cukroví zde pečou ve vlastní pekárně, pouze z kvalitních surovin od tuzemských dodavatelů.
V nabídce má Globus také vánočku a další vánoční pečivo. Vyzkoušejte letos jejich novinku - vánočku De luxe s nádechem citrusů.

Cukrovím, které je přímo pověstné tím, že by se na štědrovečerní stůl mělo dostávat až po několikatýdenním odpočinku, jsou například perníčky. Ideální je začít s pečením již na konci listopadu, případně na přelomu listopadu a prosince. A jak jsou na tom ostatní druhy sladkého pečiva?

  • Perníčky a zázvorky (ideálně měsíc, nejpozději ale 3 týdny před Vánocemi)
  • Cukroví s oříšky, sušenky a vanilkové rohlíčky (3 týdny)
  • Linecké těsto (přibližně 14 dní)
  • Cukroví z piškotového a křehkého těsta (zhruba 10 dní)
  • Nepečené cukroví (nejdříve 20. prosince)
  • Vánočka a štola (nejdříve 23. prosince)

Aby vydrželo

Kde cukroví uchovávat? Každopádně v chladnu, pokud máte balkon, nemusíte si dělat v lednici místo. Ideální jsou hliněné nádoby, které používaly naše babičky, ale moc hospodyněk je nemá. Takže si připravte papírové krabice a alobal.

Krabice vyložte celé alobalem a do nich dávejte jednotlivé druhy cukroví. Každý druh do jedné krabice. Perníčky můžete dát i do kovových dóz. Pokud budete dávat krabice na nezakrytý balkon, dejte pozor, aby vám na ni nenapršelo či nenasněžilo.

Nepečené cukroví a rolády potřebují stálou teplotu, proto je zabalte do alobalu a nechte je v lednici.

Kam s vánočkou? Také ona vydrží déle, pokud ji místo do igelitového sáčku zabalíte do alobalu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat