Komentáře k článku

Jura 02.01.2018

Protože církev nemohl stvořit nikdo jiný než ďábel musí tedy existovat i bůh.

Stáňa Jura 02.01.2018

To je Juro naprosto výstižné, k tomu není co dodat.

lida 02.01.2018

To, že jsem ateista neznamená, že nebudu žít podle křesťanských zásad, které mi vštípili rodiče či prarodiče. Desatero přikázání není o víře, ale o návodu, jak má žít slušný člověk. Pokud by po mě někdo chtěl, abych opakovala ty hloupé věty, taky mě to pohorší a odmítnu je říct, protože mám své blízké ráda a nepřeji jim nic zlého. To není o víře, ale o slušnosti člověka.

Lída 01.01.2018

Ateismus je také víra. Křesťan věří, že Bůh je. Ateista věří, že Bůh není. Pro jistotu se přitom snaží tzv. zaštítit vědou. A přitom i mezi významnými přírodovědci je dost lidí věřících v Boha...

Zdeněk Lída 02.01.2018

Nesbírání známek je také koníček, vypnutá televize je také televizní stanice, ...... Ano jistě ateismus je "víra"

Stáňa 01.01.2018

Křesťanské sv., tak jak je prezentuje katol. církev, nemají nic společného s křesťanstvím a už vůbec ne s Biblí. První křesť. neslavili ani svátky ani narozeniny lidí. Byl to jasně pohanský zvyk. V Bibli jsou zapsány jedny oslavy narozenin a to pohana krále Heroda, při nichž přišel o hlavu Jan Křtitel. Přesto i nevěřící slaví nar. Ježíše, a to v měsíci v kterém se nenarodil. esar Augustus dal příkaz k sčítaní Židú podle rodů. Josef a Marie byli z rodu Davidova a museli z Nazaretu 120 km putovat do města Davidova do Betlému.K takovému přesunu většiny obyvatel určitě nevybral césar období chladna a dešťů, tedy prosinec (Kislev), ale konec září a začátek října. Tehdy byly ovce ještě na pastvě a ovčáci s nimi. Není tak v měsíci Kislevu, tedy v prosinci.(Lukáš 2.kpt. 1-5. verš) Oslavu Ježíšových narozenin určil pohan césar Konstantin Veliký na přelomu 3. a 4. stol., n. l., když potřeboval upevnit svoji moc ve státě. Pohané každoročně slavili slunovrat a to nezřízeným způsobem a nedělalo to dobrotu mezi pohany a křesťany. Tak na ten samý termín ze 24. na 25. prosince jim stanovil nar. Ježíše, aby zajistil klid v tak rozlehlé říši.

Jan Stáňa 03.01.2018

Kdyz byl Jezis ukrizovan tak mu bylo 33.5 let z cehoz vyplyva ze se nemohl narodit v prosinci

Pavel Roháček 01.01.2018

Však jsou všechny křesťanské svátky starší než samotné křesťanství. Jenom to přejmenovalia upravili k svému.

Pomnenka 01.01.2018

nejsem verici, ale kdyz jsem si precetla Desatero prikazani tak zjistuji, ze tak nejak se snazim zit a kolem sebe mam radu vericich, kteri o dodrzovani techto zasad nemaji v praktickem zivote ani potuchy.

Jirka Albrecht 01.01.2018

Největším problémem náboženství, je jeho pokrytectví z hříchu dělání si patentu na boha. Slovy Einsteina:" snad jenom filozofie buddhismu jde ruku v ruce s vědou a náboženstvím, aniž by jedno či druhé bylo popíráno".

flanér 01.01.2018

pro Vladimíra Omlouvám se to neplatilo Vám

Danilam 01.01.2018

Bůh má teď spoustu práce v jiných galaxiích. Nás stvořil takovými, jací jsme a ponechal nás našemu osudu, tedy si trochu zaexperimentoval. Jen on sám ví, kdy se vrátí zkontrolovat výsledky. Takže ať už existuje nebo ne, musíme konečně přijmout ten fakt, že je to všechno na nás. Veškerá zodpovědnost. Pravidla církví a jiných náboženských organizací ovšem nemají s Bohem nic společného: jsou výtvorem lidí, kteří už dlouhá tisíciletí hledají cesty jak co nejsnadněji ovládat ostatní lidi. Ono to s tím "ateismem" v Česku je trochu jinak. Spoustu lidí věří v nějaký vyšší systém (ať už ho nazývají jakkoliv - já třeba Matka Příroda), ale Češi mají v sobě hluboce zakořeněnou nedůvěru v institucionální ideologie a rituály. Čímž přesně církevní věrouka je (bez ohledu na odnož). A ta nedůvěra je získaná dlouhou historickou zkušeností s příslušníky církví, ne s Bohem. Myslím, že ty průzkumy jsou vedeny povrchně. Jakmile je odpověď na otázku "Věříte v Boha?" jasné ne, je odpovídající automaticky zaškatulkován jako ateista. Ale tak to vůbec není, ta otázka je špatně formulována a tudíž vede ke zkreslujícím závěrům.

Václav Danilam 01.01.2018

To vám pane mohu podepsat.

milan 01.01.2018

Zdravim,na rozdíl od vás tomáme v hlavě vpořádku.

realista milan 01.01.2018

Co znám pánbíčkářů, všichni od pondělka do neděle kradou, lžou a jiné nepravosti činí. V neděli modliti před oltářem se musí a velebníčka poté prositi o odpuštění a odpustek zaplatiti.

Jirka_1 31.12.2017

Nejvíce se mi líbí, když píší o Bohu lidé, kteří nemají nejmenší potuchy vo co go. A tvrdí, že ateisté nejsou věřící - omyl, jsou věřící, věří ve hmotu. A moje zkušenost je, že kovaní, všude v diskuzích píšící ateisté o neexistenci a nedokazatelnosti Boha, podvědomě volají po tom, aby jim ho někdo dokázal, protože se chtějí stát věřícími, ale nemají odvahu to udělat sami, potřebují nějakou obezličku, o kterou se opřou a případně se na ni vymluví... :-) Ten strach uvnitř nich je velmi silný, protože tam pořád hlodá ten červíček "co kdyby fakt Bůh existoval"... :-) Věda, založená na hmotě jim totiž nemůže nikdy dát všechny odpovědi, na které čekají...

zarathustra 31.12.2017

co ja muzu pozorovat ve vesmiru je pouze pravo silnejsiho https://www.nejvic-info.cz/zarathustra-mount-everestu-vanoce-jako-nikdy-pred-tim/

Kristina zarathustra 31.12.2017

zarathustro - přečetla jsem si váš odkaz, jsou to pěkné slátaniny. Divím se, že se zaštiťujete jménem jednoho z největších zasvěcenců celého lidského vývoje; nejspíš z hluboké nevědomosti a neúcty.

kamila76 31.12.2017

Každý člověk má právo najít něco, aby byl spokojen, aby měl víru jít dál.

Jana 31.12.2017

Blbci s biblema, haha

Kristina 31.12.2017

Lidstvo jako celek překročilo koncem 19. století vstup do duchovního světa jako svůj vývojový krok nevědomě. V podvědomí ale přitažlivost k duchovnímu světu a křesťanským hodnotám stále působí zvlášť ve vánoční době. Lidé nevěří, ale jdou na půlnoční a na jesličky s dětmi, protože tuší, že děti mají k těmto mystériím jaksi blíže. Katolická církev si po staletí osobovala právo výkladu biblických zvěstí. V dnešní době lidé círki nevěří, tuší, že všechno není tak, jak učí. Chtějí získat vlastní názor, nestojí o slepou víru, chtějí přemýšlet o duchovnosti a porovnávat ji, jak se shoduje se skutečností. Ale k tomu musí získat podklady a to jim nejlépe přiblíží studium duchovní vědy, která pradávné mysterijní poznatky převádí do dnešní řeči a nechává na hledajícím, aby si sám vybral. Ještě je málo lidí, kteří to chápou, ale potřeba duchovnosti bude stoupat a bude záchranou lidstvu, upadajícího do sebezničujícího materialismu.

Vladimír 31.12.2017

Tak , tak , dobře píše boží posel , co bezvěrec to idiot , kterej nevěří tomu že země placka , dole peklo , hore ráj , jednodušší věřící slastný bohem požehnaný život maj.

Wheelcrusher 31.12.2017

*ateistickejch, pardon:)

flanér Wheelcrusher 01.01.2018

Právě jste nám ukázal, jak vypadá proklamovaná láska věřícího k bližnímu. Tudíž, jak moc vám víra přinesla, a jak coby věřící praktikujete desatero.

FMach 31.12.2017

Když se podíváme do minulosti tak pochopíme že Bůh na zemi přišel až s člověkem, kdyby tomu bylo jinak tak by zebry či mravenci i blechy stavěli kostely a modlili by se , ale evidentně to nedělají a ani včely ty žijí společenským životem. Takže proč se tu bůh objevil až s člověkem? Člověk si začal uvědomovat dění kolem sebe a jelikož patřil do potravinového řetězce zhruba doprostřed, tak se hodně bál a vysvětlení přišlo s bohem, tudíž si jej stvořil. Mám takovouto teorii, kdyby tu byl bůh tak jak se píše v bibli, tak je tu všude a můžeme se na něj obrátit kdykoliv a kdekoliv , tudíž je všude kolem nás. I když bible je jeden velký krvák a člověk je zastrašován na všech stránkách různými biblickými příběhy a moudry. Hloupí člověk tomu snadno podlehne. Takže bůh je všude kolem nás a má představovat dobro a aby byla rovnováha a člověk měl se čeho bát tak se vytvořilo peklo s ďáblem v čele, opak dobra, zlu. Jenže bůh je všude kolem člověka a ďábel se k němu nemůže dostat, aby páchal zlo prostřednictvím člověka a tak přemýšlel až vymyslel církev a tak pod rouškou víry se dostal k člověku . Vidíte a bůh to dopustil, ačkoliv vše ví, ano budou říkat že je to pokušení pro člověka a jen víra jej ochrání, blbost mnoho lidí co je zabito lidmi si to určitě nemyslí. Na druhou stranu je člověk společenský tvor a tak potřebuje společnost lidí a tudíž s lidmi žije. Někteří jej podvádějí, lžou mu, okrádají jej a vše bůh vidí a dopustí to, ve světském životě se mají dobře lumpové, zloději, lháři a vrazi, mnozí zabíjejí z důvodu víry a je to tu za tím vším se skrývá mamon, moc nadvláda, otrokářství a podobně a tak nejvyšší bůh všech náboženstvích je "dolar" jako symbol moci a mamonu. Kdo má dolary je mocný, je otrokář, vrah a podobné vlastnosti a to i třeba islám, je jen zástěrkou vražedného násilí a taky muslimové věří v boha ale jen toho svého a ten ústy imánů jim přikazují zabíjej nevěřící ( čili člověka, dílo boží) a tím chtějí se dostat k mamonu a moci a to je cíl náboženství, jak lidské co? Člověk potřebuje podporu ostatních žije s nimi to je základní vlastnost žijícího tvora a navíc i myslícího, jen je zranitelný opět některými lidmi co říkají, že jsou oni zástupci boha a že se oni chtějí mít dobře a na smrt posílají druhé, myslíte že to bůh tak chce?

Milan FMach 01.01.2018

Zdravim,napsal jste to přesně.

Franta 31.12.2017

Lidé jsou ochotni věřit různým nesmyslům. Asi jim to nějak pomáhá. Já si klidně mohu pomyslet Bůh je prase, a nic to se mnou vůbec, ale vůbec, neudělá. A za to jsem vděčný minulému režimu a svým rodičům, že nyní nemusím spínat ručky k pošetilostem. Samozřejmě - pravý ateista je solí v očích skoro všem, protože není dobře ovladatelný. :-D

Libor Franta 31.12.2017

palec nahoru, 100% pravda, já to mám úplně stejně

Vašek Libor 01.01.2018

já nevím za co být vděčný minulému režimu, snad za to, že jsem nevěděl co se kolem mne doopravdy děje a netušil jsem o čem je svoboda. Co oči nevidí to srdce nebolí. Ale zpět k tematu. Naše každodenní rozhodování je více založeno na víře než na vědění. Toho co doopravdy víme je docela málo. Pokaždé když sednu za volant věřím, že většina ostatních řidičů jede podle stejných pravidel jako já. Když vychovávám děti věřím, že je vychovávám dobře. Když pracuji věřím, že za svou práci dostanu zaplaceno a tak bych mohl pokračovat. Kdybych nevěřil v nějaký řád světa a nějaká pravidla asi bych se bál vyjít z domu. Tak si myslím, že všichni jsme společně členy nenáboženského spolku věřících.

Zdeněk Dobiás 31.12.2017

U nás je většina lidí, kteří os sobě říkají, že jsou ateisti. Ale, když se o něčem rozhodují, tak říkají ... pane Bože... To bude asi to podvědomé vnímání. A potom, před smrtí i největší ateista volá Boha, aby ulevil svému svědomí.

Spekoun Zdeněk Dobiás 31.12.2017

Zdeněk Dobiás skvela dedukce takze podle vas kdys ateista rekne boze muj je vlastne verici :) Takze pokud pouziju vasi logiku a reknu kdys verici jde k doktoru misto aby zadal o uzdraveni boha tak je vlastne ATEISTA ZE. Jen tak dal lidicky znam vsechny ty logicky nesmysli cirkve od nejznamensich BUCH DER (Alias kdys neco veda jeste nezna = buch) Po NEXISTENCNI precedenc ( Pokud nexistujou dukazy na nexxistenci tak to musi existovat). Sradosti vas tu vasi logiku rozmazu. Verici opakuji tisice let to same dokola vse je vedecky popiratelne. Veda ma dukazi o vzniku KRESTANSKEHO kultu mame zaznami vime kdo to byl vime od kud prisli vime z ceho vznikla bible odkud pochazi a proc se vni pise co se pise. Pokud ma nekdo zajem staci googlit a najde veskere informace. PROC VEDCI A VLADY nezasahujou proti cirkvim kdys je to jasna lez? To je jednoduche existuje jen jeden zakon a to je priroda a prirozeny vyber. Tudis pro ty nahore je jednodusi velet statu najivnich idiotu ktery budou delat tu nejhorsi praci a jeste budou dekovat BOHU ze prozili uzasny zivot. Zatimco ti nahore vetsinou neverici jsou ti co urci smer civilizace a vy ovecky budete jen pracovat proto co oni chteji. Celou vedu a technologicky pokrok ridi hrstka lidi a neberte me spatne nejsou to zadny iluminati ani se neznaji jsou to INTELIGENTNI LIDI ktery jsou evolucne nad oveckama. Vetsinou psychopati jejich zivotni cil je aby se meli lip. To jestli nekdo veri nebo neveri je jim u prdele. Stejne tak je jim jedno v co lide veri nebo jak se maji. Vsichni verici jsou jen ovce a krmivo pro vlky a ne jen verici spousta ateistu jsou ovecky kteri mozna neveri v BOHA ale veri v jine PSEUDOVEDECKE HOVADINY. Pravda je jen jedna prirozeny vyber SILNI VLADNOU SLABIM. Vrchnost bojuje oto aby si udrzeli moc. Stredni trida chce bejt vrchnost. A plebejci jako vy jste a vzdy budete jen ovce ktere nikdy niceho nedosahnout ale vsichni nad nima budou vyuzivat.

Kristina Spekoun 31.12.2017

Spekoune - váš nick a vaše znalost českého jazyka a vyjadřovacích schopností mluví za vás; a jestli jde o přirozený výběr který se týká fyzické hmotnosti, že silní budou vládnout slabým, tak teda ochraňujte nás všichni...*1*

Helena Zdeněk Dobiás 01.01.2018

Většina lidí říká "pane bože" jako přijatelné vyjádření místo vulgarit typu "do pidele". To, že někomu říkáme Dobrý den, taky neznamená, že mu ten dobrý den přejeme.

Jitka Zdeněk Dobiás 01.01.2018

Ale pane Zdeňku,to je přeci jenom zažitá obyčejná fráze, když někoho pošlete do zádele,tak taky jistě neočekáváte, že se ten dotyčný doslova narve, někomu do zadku. Mám šmejdy šéfy, ale kdykoliv, je potkám, tak jim musím popřát ,,dobrý den" i když jim ho rozhodně nepřeju. Prostě jen obyčejná fráze...

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat