Dovolená jinak. I po prázdninách můžete vyrazit na cesty za tajemnem

24.08.2018 | Zajímavosti

Ne každý rád tráví dovolenou na pláži u moře nebo na horách. Někdo má přece jen raději trochu toho adrenalinu a napětí. Přinášíme pár tipů, kam můžete vyrazit na dovolenou, pokud vás lákají tajemná místa. A nemusíte ani čekat až na další prázdniny!

Pripjať – Rusko

Pripjať byla kdysi vystavěna pro potřeby pracovníků jaderné elektrárny v nedalekém Černobylu. Po katastrofálním výbuchu jaderné elektrárny museli obyvatelé město nadobro opustit. I dnes, po desítkách let, je město stále plné radiace. Vzhledem k tomu, že se tehdy lidé stěhovali opravdu narychlo, zůstali v opuštěných domech téměř všechny jejich věci. Mnoho z nich je zde k nalezení dodnes.

Ve městě je mnoho bytových bloků, bazény, opuštěná nemocnice a nejznámější je zřejmě obrázek rozpadajícího se ruského kola. Město působí, jako by se zde zastavil čas. Dnes se z Pripjati stala cestovatelská atrakce a existuje dokonce Ukrajinská cestovní kancelář, která organizuje výlety do opuštěného města. Atmosféra není nejlepší, ale zajímavá jistě je.

Drákulův hrad – Rumunsko

Hrad Poenari postavili na začátku 13. stolení valašští vejvodové a měla sloužit jako strážní pevnost. Místo toho, aby se zde dohlíželo na bezpečí okolí, zůstal hrad, do doby než jej hrabě Drákula obnovil, více než sto let opuštěný. Zde potom Drákula sídlil a na témže hradě byl také poražen svým bratrem. Hrad poté chátral a jeho velká část se zřítila do řeky, která protéká pod ním.

Dodnes se ale dochovala část hradu a na rozdíl od jiných míst spjatých s Drákulou, není toto místo příliš navštěvované turisty. Je proto ideálním místem, kam se můžete vydat, lákají-li vás cesty po Drákulových stopách. Je však třeba zdolat téměř 1500 schodů, které vedou od řeky až k vyvrácené hradební bráně.

Red Sands Sea Forts – Velká Británie

Mořské pevnosti The Red Sands na pobřeží Herne Bay a Whitstable měly během druhé světové války plnit účel pozorování a střelby po nacistických letadlech a lodích. Jednotlivé věže byly kdysi spojeny můstky a byly doslova nacpané arzenálem. Pevnosti byly vyřazeny z provozu ke konci 50. let a později byly využívány k lecčemu. Dodnes tato kovová monstra ční z moře a působí stejně děsivě, jako před sedmdesáti lety.

Craco – Itálie

Craco je středověké, opuštěné město v regionu Basilicata v jižní Itálii. Z bezpečnostních a obranných důvodů bylo vystavěno na strmé skále, ale jeho poloha nebyla pro život obyvatel nijak přínosná. V důsledku opakujících se přírodních katastrof bylo město v roce 1963 navždy posledními obyvateli opuštěno.

Dlouhé roky bylo zatracováno jakožto město duchů a dnes je atrakcí pro dobrodružné turisty, kteří v jeho útrobách hledají stopy po původním životě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat