Zvrácená zábava: Seznam mrtvých předurčuje smrt celebritám

24.01.2019 | Zajímavosti

Představte si, že ráno otevřete noviny a v nich najdete seznam jmen osob, které by s největší pravděpodobností mohly v tomto roce zemřít. Zvláštní, že? A teď si představte, že na seznamu najdete své jméno.

Určeno celebritám

Takový seznam skutečně existuje. Zavedli ho v USA a dostat se na něj, není jen tak. Abyste se na tomto seznamu však mohli objevit, musíte splňovat určité podmínky. Kandidát musí být dostatečně známý, aby jeho úmrtí bylo hlášeno britskými sdělovacími prostředky. Nesmí však být slavný výhradně kvůli tomu, že pravděpodobně zemře v blízké budoucnosti. Není tedy divu, že nejčastějšími adepty jsou herci, zpěváci nebo světoví miliardáři.

Tento morbidní seznam má však jednu světlejší stránku. Tou je ta, že vám zaručuje, že se na něm objevíte maximálně dvakrát po sobě. V aktuálním seznamu se totiž může objevit pouze 25 kandidátů z předchozího roku. Většinou je ale téměř kompletně obměněn.

Ať je to jak chce, seznam bývá ve své předpovědi poměrně úspěšný. Roku 2017 bylo zaznamenáno sedmnáct úmrtí, v roce 2018 zemřelo ze seznamu dvanáct lidí.

Jaký bude letošní rok?

Pro letošek už vyšel seznam nový. Nenajdete na něm však výhradně starší osoby. Letošní list předurčuje smrt například i pětapadesátileté herečce Leah Bracknellové, u které byla diagnostikována rakovina plic.

První dvě příčky na Death List zabírá otec známého herce Michaela Douglase, Kirk Douglas, který nedávno oslavil 103. narozeniny. Z druhé příčky mu dýchá na krk spisovatel Herman Wouk, který své svíčky na dortu sfoukl dokonce již stočtyřikrát!

Dalšími adepty na smrt jsou podle amerického Death List Prince Philip Duke z Edinburghu (98), módní návrhář Pierre Cardin (97), bývalý francouzský prezident Jacques Chirac (97), světoznámá zpěvačka Tina Turner (80), Michail Sergejevič Gorbačov (88) a mnoho dalších.

Ať už se list mýlit bude, či nikoli, jistě se na něm nikdo z uvedených najít nechce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat