Dovolená jako z filmu: Natáčecí lokace, kam můžete jet

Chytil vás za srdce příběh Vinnetoua nebo snad Froda Pytlíka? Popusťte uzdu své cestovatelské vášni a zajeďte se podívat tam, kde se tyto snímky natáčely. Víme také, kde se bude líbit po uši zamilovaným romantikům!

Napadlo vás někdy, jaké by to bylo, kdybyste vkročili do světa svých oblíbených filmů? Tahle představa vůbec není nereálná. Místa, která jste obdivovali na stříbrném plátně, vás totiž přivítají s otevřenou náručí! A vzhledem k tomu, že dovolená se nezadržitelně blíží, není od věci si pár zajímavých destinací připomenout…

Řecko ve stylu Mamma Mia!

Vtipná historka podkreslená chytlavými hudebními hity, v níž na jednu svatbu přijeli hned tři otcové nevěsty, trhala rekordy ve sledovanosti. Chcete si všechny její důležité momenty připomenout? Na řecký ostrov Skiathos, kde populární muzikál Mamma Mia! vznikl, to letadlem trvá pouhé dvě hodiny.

Pevnina v Egejském moři o rozloze 60 kilometrů čtverečních nabízí spoustu odlehlých pláží, kde si zapřisáhlí romantici přijdou na své. Ovšem ani vyznavači pěší turistiky nezůstanou ochuzeni, jelikož mohou objevovat desítky místních horských cest. Výhodou Skiathosu může být i fakt, že nepatří k vyhledávaným prázdninovým lokalitám našinců, takže pokud si chcete od mateřštiny odpočinout, máte skvělou příležitost.

Nový Zéland skrývá tajemství Pána prstenů

Pán prstenů, trilogie natočená podle knih J. R. R. Tolkiena, ukázala celému světu, jak je tato země nádherná. Národní park Tongariro a jeho tři sopky Mount Ruapehu, Mount Tongariro a Mount Ngauruhoe se stal ideálním prostředím pro filmový Mordor. Alexandrova farma poblíž města Matamata na Severním ostrově se přetvořila v domov Frodda a Bilba (viz úvodní fotografie). Pokud sem vyrazíte v červenci, možná vás občas „pokropí“ déšť, nicméně nepotkáte davy senzacechtivých turistů.

Chorvatsko osídlil Vinnetou

Poklad na Stříbrném jezeře je bezpochyby jeden z největších kinematografických pokladů. Tam, kde na koni jezdil herec Pierre Brice jakožto Vinnetou, se můžete podívat také. Stačí nastartovat auto a do navigace zadat národní park v Licko-senjské župě v Chorvatsku, jež se nachází mezi městy Karlovac a Zadar. A že je tady co obdivovat, o tom nepochybujte! Čeká na vás celkem 140 vodopádů, 20 jeskyň a 16 velkých jezer, jež leží na pěti řekách. Zajímavé je, že v závislosti na množství minerálů a organismů ve vodě se jejich barva neustále mění z azurové na tmavě modrou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat