Nejlepší vánoční trhy v Evropě. Vyrazte na sváteční výlet

Také rádi nasáváte vánoční atmosféru s kouřícím „svařákem“ v ruce, zatímco se procházíte mezi stánky s nejrůznějšími výrobky, ozdobami a dobrotami, které bezpochyby k těmto svátkům patří? A co si letos vyrazit za hranice a podívat se na jedny z nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě?

Vídeň

Na slavném náměstí Friedrich-Schmidt-Platz u vídeňské radnice, můžete až do 26. prosince 2019 obdivovat jedny z nejslavnějších vánočních trhů světa. Vánoční Vídeň je vskutku kouzelná a není příliš vzdálená. Je tedy možné si zajet na krásný vánoční výlet právě tam, aniž byste museli řešit ubytování.

Součástí vídeňských trhů bývá i brusliště, takže si můžete užít zábavu nejen procházením mezi stánky.

Krakov

V Polsku jsou trhy otevřené již od 29. listopadu a budou zde až do 7. ledna 2020. Najdete je na krakovském náměstí Rynek Główny. Kromě tradičních vánočních potřeb můžete návštěvu našich sousedů využít i k výhodnému dokoupení vánočních dárků a levnějších potravin.

Drážďany

Německé Drážďany jsou pro občany Čech vánoční klasikou. Drážďanské trhy jsou proslulé a neměli byste si je nechat ujít. Nemůže na nich chybět tradiční sladká štola, pečené kaštany nebo starý kolotoč. Vánoční trhy se konají do 24. prosince 2019 na Altmarktu.

Paříž

Máte-li čas, využijte zlevněných zimních letenek a zaleťte se podívat na vánoční trhy v Paříži. Ty se totiž nekonají jen na jednom místě, ale jsou prakticky rozeseté po celém městě. Chcete-li nasát skutečnou atmosféru těchto nádherných svátků, vyrazte právě tam.

Brusel

Asi neexistuje nic, co by lépe dokreslovalo vánoční atmosféru, než nazdobené historické domy v belgickém Bruselu. Jejich pohádkové adventní trhy můžete navštívit až do 5. ledna a najdete je na náměstí Grand Palace. V tradičních dřevěných domcích můžete ochutnat místní vafle, teplé belgické pivo nebo tradiční čokoládu. Kromě jiného zde najdete i pouťové atrakce pro děti, například ruské kolo nebo kolotoče.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat