Komentáře k článku

Siraellen 24.01.2020

tohle mi nic neříká

ovace 24.01.2020

nefotím si jídlo

xxkouckaxx 23.01.2020

a proč bych proboha měla fotit co jím ?

aster xxkouckaxx 24.01.2020

No třeba proto, abyste pak věděla, z čeho je vám tak špatně...*17*

helus 23.01.2020

Nefotím jídlo,akorád když grilujem.

aster 23.01.2020

Fotím něco podobného - dekorace (věnce, vazby apod.) a je fakt, že mi dlouho trvalo, než jsem našla způsob, jak objekt natočit tak, aby vyniklo to, co chci. Světlo a správně zvolené pozadí je opravdu nejdůležitější, ale nemyslím, že by pomohlo, kdyby třeba věnec držela ruka, nebo by na něm něco upravovala...možná, že u jídla to funguje, ale dekorace musí na fotce vynikat sama za sebe - pokud je nudná na fotce, je nudná i ve skutečnosti. Ale já nejsem profesionální fotograf - to jsou jen moje postřehy.

Jura aster 24.01.2020

Bohužel rady jak fotit mobilem jako profesionál je stejné jako rada jak jezdit jako pilot formule ve Fabii htp. U produktové fotografie je často potřeba pracovat s hloubkou ostrosti což nejlíp umí zrcadlovka. Mám starý Canon 30D a odfotí co potřebuju dokonale až na noční dlouhé expozice které jsem dělal lepší na kinofilmu.

aster Jura 24.01.2020

Stejně to mají jen na ksichtbuk nebo na instagram a na to jim ten mobil stačí - stejně jako na většinu běžných fotek - v práci taky občas používám mobil, když potřebuju jen zdokumentovat původní stav a zapomenu doma foťák.

Jura aster 25.01.2020

Jj na pracovní dokumentační fotky je mobil skvělý pomocník, třeba pár fotek dokončené zahrady, ty se hodí když má zákazník zaplatit něco na co panička po odjezdu firmy vypustí dvě dogy.

aster Jura 25.01.2020

Tak já fotím zakázku průběžně právě kvůli něčemu takovému - a nemusí to být jen dogy na to stačí i párek nezvedených dětí - pak je fotka jediný důkaz, že práce byla provedena - stalo se, že dvě osmileté "princezny" si hrály na víly a vyplenily celý velký záhon čerstvě zasazených letniček a pak ty letničky vzorně naskládaly do bedny...nebýt fotek, tak jsem to musela celé zaplatit - ale to, co chci použít pro reklamu, fotím vždycky foťákem - tedy i konečný stav. Stejně nejradši mám svůj starý Zenit s klasickou optikou - to byla tenkrát výborná série a jediný problém je v tom, že musím fotit na film - už to pomalu není kde nechat vyvolat.

Jura aster 27.01.2020

Zenit je super ale stářím v něm něco zpuchří a pak dělá na fotky barevné šmouhy. Celkem fajn je že na manuální objektivy včetně Zenitu jdou koupit redukce a je možné s nimi fotit v manuálním režimu s digi zrdcadlovkou, např na Canonu uplně super.

aster Jura 28.01.2020

Jo, to se mi taky stalo - zasekávala se závěrka, ale šlo to opravit. Horší je, že jsem si nedávno chtěla udělat pár černobílých fotek a nesehnala jsem všechny chemikálie - je to čím dál těžší. Canon jsem měla a byl fajn, jenže pak se cosi pokazilo a oprava by byla neúměrně drahá, tak teď mám už pár let Nikon.

nea 23.01.2020

nemám na to kvalitní fotoaparát

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat