Známá města pod zimní peřinou

Cestujete rádi? Ale nevíte, kam se vypravit třeba na prodloužený víkend? Pro někoho je zimní období nejhorší částí roku, jiní si ho dokážou užít. Připravili jsme pro vás několik tipů na výlet za krásami zimních měst a třeba potom také změníte na zimu názor.

Amsterdam, Paříž a Vídeň patří k nejoblíbenějším místům i v zimě. Existují ale i další města, která stojí za návštěvu.

Tallin

Hlavní město Estonska okouzlí svoje návštěvníky historickými kostely a středověkými uličkami. Tallin je jako stvořený pro cestování jako do pohádky. A jistě vás potěší i příjemné hospůdky a příznivé ceny ubytování.

Stockholm

Procházka starým městem, návštěva impozantního královského zámku a nakonec bruslení v centrálním parku. Kdo by si přál víc?

Bergamo

Že v Itálii jídlo chutná, asi nikoho nepřekvapí. Ale pokud se rozhodnete navštívit pouze Milán a jeho menšího bratra Bergamo necháte bez povšimnutí, sami se připravíte o jedno z nejroztomilejších měst. Protože kromě výborné kuchyně nabízí Bergamo díky své poloze v blízkosti Alp i nespočet možností pro fanoušky zimních sportů.

Zurich

A když už zmiňujeme zimní sporty: V Zurichu a okolí můžete lyžovat nebo běžkovat. A pak si vychutnáte výborné fondue. A když budete chtít poznat toto město i z jiného úhlu, doporučujeme procházku po břehu nebo plavbu lodí po řece Limmat.

Bruggy

Mosty, kanály a přenádherné fasády na domech belgické metropole jsou pohádkově kouzelné především v zimě.

Reykjavík

Reykjavík nabízí bezkonkurenční podívanou – severní polární záři! A ve městě najdete spoustu útulných míst, odkud ji můžete sledovat.

Coimbra

Nebo chcete raději něco mírnějšího? Pak je možná portugalská Coimbra pro vás to pravé! Denní teploty dosahující 17 stupňů se postarají o příjemné klima. Ale toto město položené mezi Lisabonem a Portem neláká jen díky tomu. Návštěvníkům nabízí nádhernou podívanou na staré město usazené v kopci a příjemné posezení v útulných barech.

Tak vybrali jste si?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat