Vysavači energie ve vašem okolí

Máte strach z upírů? Pokud ne, možná byste to měli ještě přehodnotit… Protože nic na světě vás nebude stát tolik nervů, jako právě upíři, kteří vám kradou energii. Na následující tři typy lidí byste si měli dát pozor především, dokážou vás totiž hodně oslabit.

Manipulátor

Nesobecký, empatický a možná až příliš laskavý. Kdyby se měl manipulátor sám popsat, použil by určitě tyto tři vlastnosti. Ale za maskou Matky Terezy se schovává loutkář, který své okolí drží pevně v rukou. Obratnými údery a malými komentáři o vás nebo o někom třetím dokáže manipulátor nebo manipulátorka určit, jak se máte zachovat, abyste neupadli v nemilost. A občasná laskavost vás navíc dostane do nepříjemné pozice, kdy může manipulátor tahat za vaše šňůrky.

To, že vždycky do jeho pasti spadneme, se dá vysvětlit biologicky: lidé jsou jako zvířata ve stádu. Abychom si pojistili přežití, lezeme ostatním zvířatům ze stáda jen neradi na nervy a mnohem raději ostatním pomáháme. Chcete se takových manipulátorů ve svém životě zbavit? Pak máte dvě šance: manipulátora ze stáda vyhodit nebo (pro případ, že vyhodit ho nejde, když třeba sedí s vámi v kanceláři) vyjasnit si, že biologie nemá vždy pravdu. V dnešní době totiž platí, že život je bez manipulátorů o hodně lepší.

Chronický zoufač

Neustále zoufající člověk nemá žádné problémy. Vychází to tak nějak přímo z něj. Ve své žalostné potřebnosti od vás neustále chce jen radu, soucit a útočiště. To nejzrádnější na něm ale je, že svoji oběť stáhne do svého zoufalství také. A než napočítáte do pěti, už pořád dokola jen naříkáte a cítíte se neustále ve stresu. Proč? Protože jednak přece moc rádi pomáháte a protože všechno začíná tak nenápadně a plíživě. Než zjistíme, že zoufač je zoufalý pořád, vězíme už až po kolena v jeho problémech. Pokud chcete zoufalému pomoci, ale nenechat se vysát, nabízejte mu možná řešení, ne lítost. Jednoho dne už pro něj nebudete dost zajímaví, protože chronický zoufač žádná řešení nehledá.

Pan Náročný

Nároční lidé vědí přesně, co chtějí. Dobrou přítelkyni, která má to a to a je taková a maková. Že se mu kolegové obětují, je samozřejmostí. Jako vlastně skoro všechno, co pan Náročný očekává. A také to, že kamarád mu přece mohl nabídnout tohle nebo tamhleto. Jasná věc. Ale přátelství, láska a ochota jsou dary, které není možné od druhých očekávat. A jestli pan Náročný sám svým náročným požadavkům odpovídá, je naprosto nepodstatné. Protože i kdybyste vy obstáli, znamenalo by to jen zvednout laťku výš. Co po setkání s takovým člověkem zůstává, je pocit, že nejste dostatečně dobří, a navíc všechno děláte špatně. Obzvlášť zranitelní jsou lidé, kteří velmi potřebují lásku. Kdo v dětství trpěl nadměrnou kritikou, snaží se jí v dospělosti uniknout. A proto se vyhýbá konfrontaci. Zbavit se takových lidí je tedy velmi těžké. Ale musíte si uvědomit, že i když se konfliktů bojíte, bude váš život bez takového pana Náročného hned mnohem jednodušší. Protože uspokojit jeho nároky se vám stejně nikdy nepodaří. Zbývá tedy jediné – vezměte nohy na ramena a utíkejte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat