Dopravní nehody častěji způsobují muži

Umí lépe řídit Pavel? Nebo je jízda autem bezpečnější, když plynový pedál sešlápne Marie? Fakta jsou fakta a čísla nelžou. Pokud nechcete být přímým svědkem havárie, nechte se svézt od člověka, který nosí sukni!

 „No jo, ženská za volantem!“ Tento výrok je zkrátka legendární silniční klišé. Pochopitelně se ozývá výhradně z řad mužů, kteří pořád zdůrazňují, že něžné pohlaví bývá největším postrachem motoristů. Ale jak na to vlastně přišli? Odkud pramení myšlenka, že podpatky a rtěnka za volant nepatří? Dobrá otázka.

Kdo je tady ten horší?

Nedávná studie uskutečněná jistým americkým pojišťovacím ústavem za častější viníky dopravních nehod neoznačuje ženy, ale jejich drahé silnější polovičky. Mimochodem, ty také představují zhruba 70 procent smrtelných obětí. Je pravda, že tento výzkum byl zaměřen pouze na dění ve Spojených státech, takže si kdekdo může myslet, že u nás je situace mnohem příznivější. Jenže ona není. Vlastně ani trochu!

Koukej, kam jedeš!

Data samostatného oddělení Ministerstva dopravy ČR vystupujícího pod zkratkou BESIP jasně ukazují, že ani tuzemští pánové nejsou žádní svatoušci, neboť ročně způsobí 81 procent autohavárií. Snadné počty nás pak dovádějí k tomu, že pouze 19 procent karambolů mívají na svědomí dámy, což je do očí bijící rozdíl a nepoměr. Jak je to možné a co za tím stojí? I tuhle záhadu experti rozluštili.

Jsem chlap, co se nerad poutá

Prvním zásadním faktorem je podle odborníků skutečnost, že muži ve srovnání s jejich partnerkami obecně najezdí větší počet kilometrů. Tak samozřejmě, zní to logicky. Čím více času na vozovce, tím vyšší je i riziko, že se něco přihodí. Ovšem jsou tu i další výmluvné aspekty. Ti, kterým v žilách koluje testosteron, prý nemají respekt k pravidlům silničního provozu. Také jezdí agresivnějším stylem – a to zvláště v případě, kdy je někdo „vyprovokuje“. Příliš jim nelichotí ani fakt, že odmítají bezpečnostní pásy a častěji řídí pod vlivem omamných látek. Když si to všechno shrneme, je zřejmě nad slunce jasné, které pohlaví je tím postrachem, že?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat