Matka je nejlepší firemní manažerkou

„Nepotřebuji někoho, kdo musí vyzvedávat děti ze školky nebo školy.“ Někteří zaměstnavatelé dělají strašnou chybu, když do svého týmu nepřijmou matky, ať už svobodné, vdané nebo rozvedené. Ten, kdo v bolestech porodí, stará se o potomky a domácnost je totiž nejvýkonnější pracovní silou! Kdo by o tom pochyboval?

Matkám se strašně křivdí. Za prvé již dávno neplatí, že kariéra ženy končí ve chvíli, kdy otěhotní, za druhé matky nejsou líné. Vlastně patří k superhrdinkám. Navzdory všeobecnému přesvědčení, že pro trh, společnost a zvýšení pracovní produktivity nejsou těmi pravými, je opak pravdou. Ten, kdo má v týmu matku, se může spolehnout na několik nesmírně důležitých věcí.

Multitasking

Multitasking (z angličtiny, multi = mnoho, task = úloha) představuje schopnost provádět několik procesů současně. Multitasking je pro ženy jako takové přirozený – a pro matky obzvlášť. Jsou schopné balancovat mezi domácími pracemi, péčí o děti a kariérou, takže není pochyb o tom, že jim jejich manažerské dovednosti umožnují zvládat různé úkoly.

Lepší vnímání detailů

S porodem a narozeným miminkem se ženám mění životy. Najednou nejsou v roli těch prvních a opečovávaných, ale samy se přirozeně starají o výchovu a pohodlí svých ratolestí. S takovou životní změnou přichází citlivost na vnější podněty, nový pohled na věc a hlavně obětavost pro druhé. Malichernosti ustupují do pozadí. Proto matka řeší jen to podstatné, víc si všímá detailů a je preciznější. Takový zaměstnanec je zlatem firmy. 

Flexibilita a vynalézavost

V životopisech se v kolonce zvláštních schopností vždy objevuje omílané slovo „flexibilita“. Svobodní a bezdětní si pod ním přestavují ohebnost, přizpůsobení se náhlým situacím či nápadité řešení krizí. Tomu se matka musí jenom smát. To ona je každý den nucena poradit si. To ona ani nespočítá, kolikrát se nečekaně musela převléknout, když jí dítě polilo halenku těsně před odchodem do práce, nebo když si při běhu od školky na tramvaj zlomila podpatek. Tomu je ale konec. Nyní se vším už dopředu počítá, protože ji to život naučil. Flexibilnějšího člověka nenajdete!

Ultra zrychlený program

Ne, matka od dětí se určitě nefláká. Svoji práci se snaží zvládnout rychleji než ostatní, protože ví, že na ni doma čekají povinnosti, které ještě před ulehnutím do postele musí vyřešit. Matka spěchá, nezdržuje se a jede na plný plyn. Přece jen má svoje závazky a dokáže si zorganizovat čas.

Touha po vyvrácení mýtů

Žena, která se stane matkou, vnímá, že na ni společnost pohlíží jinak. Připadá si znevýhodněně, proto si práce váží, dělá všechno proto, aby se v ní udržela, a zároveň chce dokázat světu, že určitě není pravda, co se o maminkách říká. Je spolehlivá, vždy si poradí, protože je tak zvyklá, a když má nějaký projekt dotáhnout do konce, udělá to. Spánkovou deprivaci totiž zná již z dob těhotenství, když se v ní ten malý uzlíček štěstí převaloval ze strany na stranu. Blázen ten, kdo před ní zabouchne dveře!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat