Za červnové zmatky nese vinu planeta Merkur

Pokud máte pocit, že jste začátkem června tzv. vykročili levou nohou, párkrát omylem sedli do jiné tramvaje, trčeli hodinu v dopravní zácpě na místě, které jindy bývá zcela bez potíží, nebo omylem poslali textovku někomu jinému, než komu jste zamýšleli, vězte, že v tom nejste sami a že tento jev potrvá po většinu tohoto měsíce.

Řeč je o retrográdním Merkuru, který se pravidelně několikrát do roka postará o pěkný rozruch.

Co vlastně o Merkuru víme? Kromě toho, co víme ze školy, a že je první planetou sluneční soustavy?

V astrologii se s touto planetou pracuje jako s „poslíčkem“ který nosí zprávy. Je to planeta komunikace, myšlení a cestování na kratší vzdálenost (cca do 30 km). O cestování a jeho úspěšnost na delších cestách (nad 30 km) se stará zase dobroděj Jupiter, ale o tom někdy jindy.

Vzhledem k tomu, že je Merkur „rychlá planeta“ (celý zvěrokruh oběhne za 12–14 měsíců a v každém znamení se zdrží přibližně 14 až 21 dní, pokud není zrovna retrográdní, což může jeho pobyt v některých znameních značně prodloužit), nehovoří se o něm v astrologických předpovědích tolik jako o jiných planetách. Větší pozornosti se mu dostává tak 3x do roka, kdy prochází svou retrográdní fází. V tomto období totiž způsobuje komplikace spojené komunikací a cestováním.

Retrográdní znamená zpětný. Ve skutečnosti se však samozřejmě nejedná o doslovný zpětný pohyb planety. Jedná se o dojem, který je vyvolán tím, že Země obíhá kolem Slunce jinou rychlostí než ostatní planety. Tedy jednou za čas, kdy je daná planeta Zemi nejblíže, při pozorování vznikne zdání, že ji „předbíhá“, nebo za ní naopak „zaostává“. Tuto fázi planety pak nazýváme zpětnou neboli „retrográdní“.

 Za běžných okolností (tedy mimo retrográdní fázi) Merkur podporuje bezproblémovou komunikaci. Pokud je ve vašem nativním horoskopu (tedy v době vašeho narození) tato planeta obzvláště dobře situována, můžete se pyšnit skvělou výřečností, odpovědí na každou otázku, skvělým smyslem pro orientaci, perfektní schopností plánování při cestování a celkově dobrými vztahy se sousedy a sourozenci.

Naopak, pokud se narodíte s hůře situovaným Merkurem v horoskopu, patříte mezi ten typ lidí, který měl ve škole potíže se psaním slohovek, komunikace s druhými lidmi mu nikdy moc nešla, talent na cizí jazyky se mu ve škole vyhýbal a při cestování se mu často stane, že sedne na jiný vlak a dojede úplně někam jinam, než zamýšlel.

A přesně takto se Merkur projevuje i ve své retrográdní fázi, která nastala 30. května a potrvá do 22. června. Díky tomu, že se retrográdní Merkur nachází ve svém domovském znamení Blíženců, bude tenhle holomek rozpustilejší víc než jindy.  Znamení Blíženců je totiž v horoskopu spojováno právě s komunikací, poštou, internetem, dopravou, médii, myšlením, vzděláním, příbuznými a sousedy. Dalo by se tedy s nadsázkou říci, že tady máme docela slušné kombo.

Během retrográdní fáze Merkuru ve znamení Blíženců dochází k různým nedorozuměním, vzájemnému nepochopení, ke zpoždění vlakových spojů i veřejné dopravy.... Ztrácejí se dopisy, emailové zprávy, sms zprávy jsou doručovány jiným příjemcům, telefonní rozhovory jsou přerušovány, lidé chodí pozdě na schůzky, a rovněž zprávy v médiích jsou mnohdy zmatené a po ukončení retrográdní fáze Merkuru se nezřídka ukáží jako neúplné či dokonce zcestné.

Plánujete-li v tomto období cestovat, pak mějte připravený plán B a nejlépe ještě plán C pro případ rušení dopravních spojů či jiných komplikací

Zdroje: Názor autora.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat