Kečup využijete nejen při jídle

Kečup je učiněný poklad. A to zejména tehdy, když potřebujete odstranit tmavé kruhy pod očima, vyčistit připálené hrnce nebo ošetřit škrábance a oděrky na kůži. A jak je užitečný blondýnkám, které se koupají ve veřejných bazénech?

Hustou rajčatovou omáčku, důvěrně známou pod názvem kečup, ochutnal v životě asi každý. Ostatně, co by bez ní byly hranolky, hamburgery, klobásy, párky v rohlíku nebo špagety, viďte? Napadlo by vás ale, že se tahle červená ingredience opravdu nemusí jenom jíst? Možná vás překvapí, jak, kdy a při čem všem se dá využít.

Připálený hrnec není žádná katastrofa

Znáte to. Člověk se při vaření trochu „zapomene“ a rázem je po večeři i volném večeru, protože ten připálený hrnec se přece sám nevyčistí. Nebo ano? Jak se to vezme. Zkuste do něj dát kečup a nechte ho tak hodinu působit. Potom si na pomoc vezměte houbičku a můžete se radovat nad tím, že usazený nános mizí doslova před očima. Sluší se zmínit, že tenhle rudý chutný parťák dokáže skvěle naleštit i většinu kovů.

Letní záchrana blondýnek

O tom, že barvená blonďatá hříva je s vodou ve veřejných bazénech i koupalištích trochu „na nože“, se přesvědčila nejedna blondýnka. Je to proto, že chlor a modrá skalice, což jsou přísady využívané k čistění vody, chemicky reagují s peroxidem, kvůli čemuž mohou vlasy zezelenat. I v téhle patové situaci je ale kečup vítaným zachráncem! Používá se jako dvacetiminutová maska, po jejímž opláchutí bývá po starosti.

Hojivý dotek jako od maminky

Bodnutí hmyzem, odřeniny, oděrky i škrábance. To jsou „zranění“, ke kterým přicházejí děti i dospělí. Pokud v takových případech panicky hledáte lékárničku, šetřete síly. Od čeho je tu zmíněná červená omáčka, která podle některých názorů vznikla ve východní Asii? Asi se budete divit, ale uklidňuje podrážděnou pokožku, snižuje otoky, tlumí bolesti a urychluje hojení ran.

Sbohem, tmavé kruhy pod očima

Tmavé kruhy pod očima, které míváme po probdělé noci, nejsou úplně nejpřitažlivější. Co na ně platí? Tak jistě, existuje spousta babských rad i přírodních prostředků. Jenže starý dobrý kečup zabírá také. Jako bod navíc přispívá k elasticitě pleti. Pro maximální efekt ho před aplikací smíchejte s trochou citronové šťávy.

Zdroje: goodhousekeeping.com, foodandwine.com, wikipedia.org







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat