Fénix jako silný talisman

V řecké mytologii je Fénix vyobrazován jako překrásný rudě oranžový pták s ohnivým peřím, který na konci svého života vzplane, a ze svého popela se znovu narodí. 

Někdy je zobrazován se svatozáří, jež zdůrazňuje jeho spojení se sluncem, a je považován za symbol znovuzrození a nekonečna.

Strážce prostoru

Podle čínského feng-šuej je fénix jedním ze čtyř strážců prostoru. Černá želva (sever), Zelený drak (východ), Bílý tygr (západ) a Červený fénix (jih). Každé sídlo nebo domov by (podle feng-šuej) měly být chráněny těmito 4 zvířecími strážci.

Želva na severu pomáhá zlepšit životní styl a prosperitu, Drak umístěný ve východní části vašeho obydlí nebo kanceláře přitahuje materiální úspěch a považuje se za nejsilnější symbol štěstí, Tygr pak ochraňuje rodinu před zloději a zraněními.

A konečně: Fénix umístěny v jižní části domu nebo kanceláře vám do života přinese štěstí i nové příležitosti. Dokonce i dům (nebo sídlo společnosti), který má vchod na jihu, bude toto štěstí přitahovat. Obzvláště, pokud máte prostor před domem velký, otevřený a hezky urovnaný či vyzdobený (například rudé či oranžové květy v předzahrádce či v oknech).

Soška fénixe, či obraz

Pokud máte pocit, že v zaměstnání stagnujete, že vám chybí potřebná energie a nápady, nebo že dokonce potřebujete změnu a novou příležitost, vybudovat si skvělou kariéru a dosáhnout maximálního úspěchu, pořiďte si sošku fénixe nebo jeho vyobrazení na zeď. Fénix je totiž velice důležitý pro lidi, kteří procházejí těžkým životním obdobím, ať kvůli financím, zdraví, práci, vztahům.

Sošku fénixe zakoupíte v obchodě s esoterickým zbožím, případně ve specializovaných obchodech s čínským zbožím či feng-šuej sortimentem. Soška bývá obvykle zlatá, nebo rudě zbarvená, a nejvhodnější pozice pro její umístění je vyšší police na jihu vaší pracovny nebo kanceláře. Pokud nemáte k dispozici polici, umístěte fénixe na svůj pracovní stůl.

Totéž platí pro obraz nebo kresbu fénixe, případně kaligrafii. Umístění na jižní zeď vaší kanceláře dokáže zázraky. Pokud chcete maximalizovat vliv fénixe, odstraňte ze svého pracovního prostoru všechny staré nepotřebné věci, které by jinak i nadále podporovaly stagnaci, a vyhněte se modré barvě či elementu vody na jižní straně.

Drak a fénix pro podporu manželství

Kromě úspěchu v zaměstnání vám může bájný fénix pomoci také v manželství či partnerském svazku. Drak a fénix jsou totiž nejvýraznějším symbolem jin a jang. Drak představuje jang (muže, mužskou sílu, respekt, uznání a plodnost), a fénix je zase symbolem jin (ženy, ženské vznešenosti, krásy a naděje). Pár draka a fénixe tedy znamená úspěšné manželství požehnané výrazným úspěchem, bohatstvím stejně jako zdravými dětmi. V Asii se bez této symboliky neobejde žádná svatba!  Sošky draka a fénixe postavte společně vedle sebe (draka napravo a fénixe nalevo, přesně tak totiž budou symbolizovat muže a ženu).

Kromě sošek jsou k dispozici také závěsné dekorace vyobrazující draka a fénixe ve formě závěsných mincí či kompozic, dále malby či kaligrafie vyobrazující tuto dvojici. Zavěšené v ložnici vám přinesou harmonický a rovnocenný vztah se vzájemným pochopením.

Zdroje: názor autora, fengshuiterapie.cz, kalimera-recko.cz, obchod-fengshui.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat