Záhadné případy z medicíny

Smrtelný polibek, údajná sexuální nehoda nebo miminko s dvojčaty v břiše. I medicína je plná záhad…

Medicína je věda, při které by nemělo docházet k omylům. Proto se vše řeší do posledních detailů. Od začátku lidstva medicína výrazně pokročila, takže většina věcí, které nás v životě potká, je tak pro odborníky „rutina“.  Přesto se ještě dnes čas od času objeví případy, kdy i lékařův rozum zůstává stát.

Pozor na mastičky

Nejdříve ženu samotnou, a následně také lékaře, překvapila typicky mužská plešatost. U mužů k ní dochází díky nadbytečnému množství mužského hormonu testosteronu. Ale u ženy? Nakonec se ukázalo, že příčinou byla testosteronová mast manžela, se kterou přišla do kontaktu během sexu.

Opilost bez alkoholu

Motá se vám občas hlava? Pravděpodobnou příčinou je změna tlaku nebo nedostatek tekutin. Co když jste ale opravdu opilí, i když jste žádný alkohol nepili? Určité houby mohou v žaludku měnit sacharidy a cukr na alkohol. Tak se odstanete do „rauše“ i bez „panáka“.

Krvavá stopa k pravdě

Že o nás krev prozradí hodně, asi vědí všichni. Přepočítala se ale jedna žena, která po přepadení se střelnou zbraní trpěla na otravu krve – na vině byly totiž střepiny z pistole. A tak se rychle ukázalo, kdo byl pachatelem trestného činu.

Čaj nemusí prospívat vždy

Další případ, který lékařům zamotal hlavu, byla žena, které bez zjevné příčiny vypadly všechny zuby a kosti velmi zřídly. Ukázalo se, že příčinou byl čaj z více než stovky sáčků, který žena denně pila. Ten totiž vedl k otravě fluoridem.

Když dítě čeká dítě

Pokud přijde náctiletá dcera s tím, že je těhotná, je to sice nemilé, ale z medicínského hlediska nijak zvláštní. Raritou ale byl osmitýdenní chlapec, který neustále škytal a přibíral na váze. Vyšetření ukázalo, že v břiše měl dvě miniaturní miminka. Matka chlapce tedy původně čekala trojčata.

Vražedný polibek

Doslova spalující vášeň zažila žena během polibku, kdy se nakazila opary. Virus se nakonec rozšířil do celého těla a žena na něj skoro umřela.

Ztracené pero

Neuvěřitelnými bolestmi hlavy, poruchami vidění a chronickou rýmou trpěl muž několik let. Teprve vyšetření na CT ukázalo, kde je příčina. Na vině bylo ztracené pero, které si muž před 15 let omylem při pádu vrazil do nosní dírky a které se časem dostalo až k mozku.

Pozor na zavináče

Jeden muž se nestačil divit, když mu z penisu vyčnívalo kus dřevěného dřívka. Původně se lékaři domnívali, že jde o sexuální nehodu, ale příčina byla jinde – v jednom vcelku spolknutém zavináči. Dřívko se střevem dostalo až do močového měchýře a nakonec přirozenou cestou chtělo vyjít zase ven.

Zdroj: life line, https://www.newscientist.com/article/dn16273-seven-unsolved-medical-mysteries/, https://www.health.com/mind-body/20-medical-mysteries-and-miracles







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat