Leden pod taktovkou retrográdní Venuše

V každém roce jsou období, kdy není vůbec vhodné něco nového začínat, nic zásadního měnit, a ani si dávat nová předsevzetí. A pro letošní rok (2022) to vyšlo rovnou na samotný začátek nového roku.

Věci se nehýbou kupředu, neustále se objevují nějaké zádrhely a nové komplikace. Je to jako naschvál, ale není to vůbec náhoda – mohou za to totiž retrográdní planety! O co s retrográdními planetami jde?

Každá planeta Sluneční soustavy má jednou za čas období, kdy se zastaví a na nějaký ten čas si zařadí zpátečku. Samozřejmě se nejedná o skutečný zpětný chod, to by byl docela slušný kolaps ve vesmíru, nicméně jedná se o zdánlivý zpětný chod jejího pohybu po obloze při pohledu ze Země. Je to způsobeno tím, že stejně jako každá planeta i Země obíhá kolem Slunce a zdánlivý zpětný chod planet je zapříčiněn právě vzájemnou polohou Země a dotyčné planety. Z pohledu astrologa retrográdní pohyb planet znamená, že se tou dobou ve zvěrokruhu pohybují směrem nazpátek a nikoliv kupředu.

Retrográdní pohyb planet přitom není nic ojedinělého, dá se v podstatě říci, že po většinu času je vždy alespoň jedna z planet ve zpátečním pohybu. Obvykle je to i více planet než pouze jedna. Ovšem vzhledem ke své vzdálenosti od Země a rychlosti oběhu okolo Slunce nemá každá retrográdní planeta až tak prudký vliv na dění v běžném životě. Tyto schopnosti mají planety nejblíže k Zemi a Slunci, což jsou Merkur, Venuše a Mars.

Každý zodpovídá za něco jiného

Retrográdní Merkur

Merkur je retrográdní 3–4x za rok na období cca 24 dní (19 % z celkového pohybu).

V období retrográdního Merkura se nedoporučuje začínat důležité projekty, podepisovat důležité dokumenty, kupovat nebo prodávat auto, dům, mobil nebo počítač, stěhovat se do nového bydlení, vyjednávat o důležitých věcech apod.

Retrogádní Venuše

Venuše je retrográdní každých 19 měsíců na cca 42 dní (19 % z celkového pohybu).

V tomto období je těžší přijímat a vyjadřovat lásku. Nedoporučuje se vstupovat do manželství, investovat do drahých věcí, dělat úpravy v domově nebo v kanceláři a dělat úpravy na našem vzhledu.

Retrográdní Mars

Mars je retrográdní každých 25 měsíců na cca 80 dní (9 % z celkového pohybu).

V tomto období je brzděno naše sebeprosazení, sebevyjádření a schopnost naplňovat vlastní tužby. Proto se nemáme pouštět do žádných sporů a hádek, nemáme jednat unáhleně, ale naopak zhodnotit vlastní dosavadní akce a záměry.

Neměňte vzhled v období retrográdní Venuše

U Venuše se v dnešním článku na chvíli zastavíme. Tato planeta totiž svou retrográdní fází ovlivnila jak konec minulého roku, tak i začátek toho nového. Konkrétně se její retrográdní fáze pohybuje v rozmezí: 19.12. 2021 – 29.1. 2022. 

Retrogradita Venuše je ze všech planet nejvíce citelná. V lásce se mohou objevovat překážky, nové vztahy se hůře navazují (nemluvě o tom, že mnohdy můžete v tomto období něco přehlédnout a po ukončení retrográdní fáze Venuše být pak z nového vztahu pěkně rozčarovaní). V tomto období se naopak mohou do života vracet staří známí nebo milenci, abyste s nimi dořešili staré záležitosti a mohli se posunout dopředu. Rovněž se jedná o období vhodné ke splacení starých dluhů, složenek apod., kontaktování lidí, o kterých jsme dlouho neslyšeli a na které už nějakou dobu myslíme. 

Rovněž vás může lákat vrátit se k dřívějšímu účesu, stylu oblékání apod. Co však v období retrográdní Venuše rozhodně nedoporučujeme jsou úpravy vzhledu! Neměňte výrazně účes ani barvu vlasů, nechoďte na plastické operace (s výsledkem nebudete spokojeni!), neměňte výrazně šatník a nekupujte si žádné drahé šperky. Koupě byste mohli posléze litovat!

Veškeré úpravy a změny si plánujte až po ukončení retrográdní fáze, což bude od začátku února, kdy by se vám mohla začít vracet energie a chuť se setkávat s lidmi. Ošem díky doznívajícímu vlivu retrográdního Merkuru, který se bude s retrográdní Venuší překrývat v období od 14. 1. – 4. 2. 2022 to bude chvíli trvat. Nechte si tedy dost času na odpočinek, do ničeho se nenuťte a buďte na sebe vlídní.

Od března se vám nová předsevzetí a změny životního stylu budou realizovat mnohem lépe a s větším úspěchem.

Zdroje: názor autora, astrohled.cz, astrofit.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat