Ideální polodrahokamy na měsíc srpen

Srpen je měsícem Slunce, horkých dní a příjemně vlahých nocí. Obdobím, kdy nás po tváři konejšivě hladí pozdní léto, se všemi svými vůněmi dozrávajících ostružin, borůvek a pozdně letních jablek.

Abyste si srpen užili ještě více, můžete se inspirovat našimi tipy na polodrahokamy, které vám budou slušet a pomohou vám udržovat optimistickou sluneční náladu a energii po celý zbytek léta. Nosit je můžete jako přívěšek na krku nebo ve formě náušnic, náramků či důmyslně zpracovaných špercích.

Tygří oko

Tygří oko je jedinečně zbarvená odrůda křemene, jehož zbarvení a vlastnosti jsou ovlivněny příměsí minerálů, obsahujících oxidy a hydroxidy železa. Již od starověku bylo tygří oko používáno jako ochranný amulet, jemuž se přisuzovaly magické vlastnosti (např. že chrání lidi před zlými silami a duchy, stejně jako před smrtí a zraněními). Byl proto oblíbený a hojně používaný zejména mezi válečníky a vojáky. Tygří oko bylo považováno za kámen úspěchu a bohatství, štěstí, optimismu a radosti. Vezmeme-li v potaz, že v zodiaku odpovídá znamení Lva, není čemu se divit, vzhledem k tomu, že toto znamení vládne samotnému vrcholu léta.  Další znamení, kterým je tento polodrahokam doporučování jsou Blíženci a Býci.Nosit jej můžete v podobě šperku, náhrdelníku, přívěšku či náramku, nebo jím oživit interiér svého domova či kanceláře v podobě sošky nebo zvonkohry (1).

Sluneční kámen

Sluneční kámen má zlatavou až lehce lososovou barvu a je velmi pozitivním kamenem, jelikož v sobě ukrývá ohromné množství energie a síly, stejně jako Slunce. Pokud se zrovna potýkáte s nějakými životními potížemi, je ideální volbou, jelikož vám přinese novou energii a sílu k překonání nesnází. Sluneční kámen přináší naději a vitalitu. Dodá optimismus, pomáhá nám najít správný směr, když se zdá, že vše ztrácí smysl. Zahání negativní myšlenky, a i v horších chvílích našeho života nám dodá optimismus. V zodiaku odpovídá znamení Lva, Panny a Vah (1).

Citrín

Citrín je žlutá odrůda křemene a jeho název pochází ze starofrancouzského slova pro „citron“. O jeho hřejivé barvě se říká, že je darem Slunce, a proto je tento zlatý polodrahokam perfektní volbou pro zpestření léta. Citrín je oblíbeným dekorativním drahokamem již od starověku. V poslední době (a možná z velké části díky původu svého jména), se citrín stal symbolem vitality, svěžesti, nových začátků, duševní jasnosti a emocionální pohody. Ve feng-šuej odpovídá polodrahokamu, jež symbolizuje peníze (díky zlatavé barvě = zlato). Je tedy velmi oblíbenou volbou jako dekorace do interiéru, ať už v podobě krystalu nebo „stroku štěstí“, který má místo listí drobné oblázky citrínu. Takový stromek vám údajně bude do života přitahovat bohatství a slávu (2).

Nabíjení

Aby vám kameny přinášely co nejvíce štěstí a úspěchu, je potřeba je také správně nabíjet. Jako první krok, než přejdete k samotnému nabíjení je třeba kámen očistit. Omyjte kameny pod proudem tekoucí vody. V ideálním případě v nějakém prameni v přírodě. Vodovodní kohoutek však také postačí. Ještě mokré kameny umístěte na podložku nebo ubrousek a umístěte na sluneční světlo, kde budou moci načerpat sluneční energii, kterou vám pak vrátí v podobě jejich schopností (2).

Zdroje: (1) www.gentarus.com/tigers-eye-gems/, (2) www.svetmineralu.cz/magazin







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat