Prázdninový relax i po prázdninách

Léto se pomalu chýlí ke konci – a každodenní povinnosti volají. Představa, že odteď budete zase sedět v kanceláři místo procházky starým městem Lisabonu nebo Nice nebo plavat v mořských vodách už tak příjemná není. Co dělat, abyste si udrželi prázdninový relax?

Také jedete v létě v úplně jiném módu? Všechno je v klidu a pohodě a nic není žádný problém. Proč ale tahle nálada zmizí s prvním spadnutým lístkem? Aby to letos bylo jinak, máme pro vás několik tipů, jak si udržet letní pohodu co nejdéle.

Dejte si čas na změnu

My lidé nejsme stroje, a proto nemáme vypínač, kterým bychom se mohli přepnout z „prázdninového ega“ do „pracovního ega“. Potřebujeme trochu času, abychom si na to zvykli. Takže vyprávějte kolegům bez výčitek svědomí, co jste zažili – třeba na obědě – i když se vám hora papírů před vámi zdá obrovská.

Vraťte se k práci vědomě

Ideální je, pokud se můžete přijít podívat do práce ještě než vám skončí dovolená, a zjistit, co se v posledních dvou týdnech dělo. A pokud vás nástup stresuje, vzpomeňte si na instruktora surfování na vaší dovolené – ani on nikam nespěchal, a právě proto odvedl skvělou práci.

Ponechte si dovolenou v každodenním životě

Na dovolené se často cítíme velmi dobře, což nám pomáhá relaxovat. Slunce na kůži nebo milé a neformální rozhovory. Něco z toho si můžete snadno vzít s sebou do práce. Proč si častěji nepopovídat na chodbě? I kdybyste měli prohodit jen pár slov. Nebo se postavte na chvíli k oknu a užívejte si slunce na kůži.

Poraďte si jako dobrému příteli

Už slyším hlasy, které říkají: To jsou všechno dobré nápady, ale v mé práci je opravdu nelze realizovat. Často jsme ale my sami těmi nejpřísnějšími strážci našeho výkonu. Tady občas pomůže nějaký trik. Zeptejte se sami sebe: Co bych poradila dobré kamarádce, která se nechce po dovolené zase utápět ve stresu? K druhým jsme mnohem shovívavější a chápavější, tak proč ne k sobě?

A nakonec: super trik, jak prodloužit prázdninové pocity

Naplánujte si několik malých dobrodružství během roku. Může to být pěkný celodenní výlet, prodloužený víkend nebo další velká dovolená. Plány a těšení se na ně vám pomůže, abyste prázdninovou lehkost úplně neopustili.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat