Návyky úspěšných lidí

Tajemství odhaleno! Víme, jaké pravidelné návyky mají úspěšní lidé.

Jaké je tajemství lidí, kteří chtějí ve své každodenní práci uspět? Přiznáme se, že to také přesně nevíme. Co však víme, je, jaké návyky mají úspěšní lidé společné – a co dělají téměř každý den!

Obklopte se pozitivními lidmi

Lidé, kteří jsou vždy negativní, vás mohou připravit o veškerou vaši energii. Stahují nás dolů, místo aby nás posunuli dál. Úspěšní lidé to samozřejmě vědí, a proto se obklopují pouze lidmi, kteří mají pozitivní vztah k životu.

Přestože si nemůžeme vždy vybírat lidi, se kterými trávíme čas, a to zejména v profesionálním prostředí, můžeme si dát pozor, abychom zlodějům energie nevěnovali více času a myšlenek, než je nutné.

Dělejte přestávky

Každý, kdo si myslí, že tajemství úspěšných lidí spočívá v tvrdé práci 24/7, se mýlí. Úspěšní lidé vědí, jak důležité je dát si čas od času pauzu. Naše tělo a mysl totiž nemohou nepřetržitě pracovat a podávat výkony!

Nesmírně důležité jsou odpočinkové doby, ve kterých se vědomě stáhneme a uděláme něco pro svou pohodu. Nezáleží na tom, zda jde o pohyb na čerstvém vzduchu, jógu, čas s rodinou nebo třeba dobrou knihu – tělu i mysli pomáhá k regeneraci spousta věcí.

Jsou vděční

Aby si úspěšní lidé vytvořili pozitivní myšlení, směřují své myšlenky k věcem, za které jsou vděční – právě teď. Nemyslete jen na zítřek, příští týden nebo příští rok, buďte vděční za přítomnost. Jedině tak budete moci skutečně pocítit svůj růst.

Než půjdete spát, můžete si připomenout pár věcí, za které jste ten den vděční. Ale i psaní do deníku vděčnosti může být součástí každodenního rituálu.

Píšou seznamy úkolů

Úspěšní lidé začínají ráno psaním seznamu úkolů na daný den. Neztrácejí tak ze zřetele důležité úkoly. Odškrtnutí těch splněných také znamená úspěch a motivaci.

Věčně dlouhé seznamy úkolů samozřejmě nejsou efektivní. Mnohem víc jde o to trochu strukturovat den a organizovat úkoly. Nejlepší je, když upřednostníme jednotlivé úkoly – a také si vědomě naplánujeme čas na přestávku.

Vstávají brzy

Když už mluvíme o ranní rutině – úspěšní lidé začínají svůj den brzy a využívají čas, kdy ostatní ještě spí. Ať už jde o psaní právě zmíněných seznamů úkolů, odpovídání na e-maily nebo sportování. A to i o víkendu!

Začněte si nastavovat budík o půl hodiny dříve. Takže budete mít ze dne trochu víc a ještě se dostatečně vyspíte.

Nechají se inspirovat

Úspěšní lidé vědí, jak je důležité zůstat zvědaví. Rádi se nechávají inspirovat a stále nachází příležitosti, jak se naučit něco nového.

Nezáleží na tom, zda jde o knihy, podcasty, cestování nebo dokument v televizi – inspiraci lze najít téměř všude.

Odměňují se

Je pro vás snadné slavit úspěchy druhých – jen vaše vlastní sotva stojí za zmínku? Úspěšní lidé vědí, že ocenění je pro úspěch zásadní. Protože jedině tak spojíte dosahování denních cílů s pocity štěstí, které prostě chcete prožívat znovu a znovu.

Zvyšte svou motivaci drobnými odměnami – ať už u kávy po namáhavé schůzce nebo návštěvy kina po dlouhém dni v kanceláři. Hlavní je, že odměnu zařazujete do přímé časové souvislosti s poskytovanou službou.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat