Nejtěžší muž světa zhubnul 133 kilogramů

05.02.2010 | Zajímavosti

Osmačtyřicetiletý Brit Paul Mason byl nejtěžším mužem světa. Ovšem před několika týdny podstoupil život zachraňující operaci, byla úspěšná a jeho organismus začal hubnout. Ze 445 kilogramů už zhubnul na 312 kilogramů. Podle úředníků z Guinnessovy knihy světových rekordů o titul v současnosti nejtěžšího muže přijde.

Bývalý pošťák z Ipswiche podstoupil podvázání žaludku. V jeho kondici to však byl zákrok velmi nebezpečný. Řada podobně morbidně obézních lidí operaci nepřežila. Paul má ale štěstí. Zákrok přežil a přestal se po něm přejídat. Dříve trpěl nutkavou poruchou jíst, teď se ale maličký žaludek brzy zasytí a nedovolí sníst velkou porci jídla, takže tělo začalo okamžitě hubnout.

„Paul vypadá docela dobře. Zhubnul obrovskou váhu, ale ještě musí hubnout dál a dál. Na operaci podle svých slov čekal osm let, ale teď, kdy váží už jen 312 kilogramů, ví, že to stálo za to. Jeho snem je dostat do běžného vozíku a zase řídit auto,“ citoval zdravotníky z nemocnice v Chichesteru britský list The Sun.

Nejtěžším mužem medicínské historie byl Mexičan Manuel Uribe, který v letech 2001 až 2006 přibral na 597 kilogramů. Poté ale začal výrazně hubnout a při posledním vážení v roce 2008 vážil 369 kilogramů.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat