Poslouchejte svůj vnitřní pocit

Znáte ten pocit, když stojíte před rozhodnutím a nasloucháte více názorům ostatních než sobě? Chcete udělat nový krok ve svém životě, ale pak se necháte svými bližními ovlivnit? Nejste si jisti, co skutečně od života chcete, protože jste ztratili přístup ke svému vnitřnímu hlasu? Jak dopřát svému nitru více prostoru a jak můžete (opět) slyšet svůj vnitřní hlas jasněji – místo abyste vždy jen poslouchali, co ostatní považují za správné?

Většina lidí považuje svůj vnitřní hlas za magický šestý smysl. Pocit, který se náhodně objeví a nasměruje vás určitým směrem. Vnitřní hlas (také nazývaný intuice) ale nemá absolutně nic společného s žádnými nadpřirozenými silami nebo osudem. Je to prostě další kanál vnímání ve vašem mozku.

Na rozdíl od vědomého myšlení vaše intuice obvykle skrývá rychlé a spontánní rozpoznání vzorů. Nevědomě se uchýlíte ke své zkušenosti a spojíte mnoho různých aspektů dohromady jako kousky skládačky, aby vytvořily celek. Protože se to děje ve vašem mozku rychlostí blesku a nevědomě, nic z toho si vůbec nevšimnete.

Děláte rozhodnutí, která se řídí vaším vnitřním hlasem, takže ne náhodou. Spoléháte se pouze na své znalosti a zkušenosti, abyste bleskově našli řešení. Ten pocit se objeví náhle – aniž by se dal vysvětlit.

Proč naslouchat svému vnitřnímu hlasu a věřit vnitřnímu pocitu?

Jako společenské bytosti máme často tendenci ptát se na názory ostatních lidí a jednat podle nich. Ve své podstatě není špatné nechat si poradit od ostatních. Možná někdo zvenčí vidí aspekt, který jste při svém rozhodování přehlédli. Pokud jste však více fixováni na to, co si ostatní lidé myslí než na to, co chcete, pravděpodobně se snadno necháte odvést od svých snů, cílů nebo potřeb, protože jsou nerozumné, bláznivé nebo cokoli jiného.

Pravda je taková, že to, co chcete a co je pro vás dobré, můžete zjistit pouze tehdy, když odmítnete názory ostatních a zvýšíte svůj vnitřní hlas. Jakkoli to může znít stroze, stejně vy nejlépe víte, co je pro vás dobré.

Přestože vaše mysl pracuje poměrně pomalu, do svých úvah zahrnuje i budoucnost. Zvažte pro a proti. Toto je důležité. Na druhé straně je váš vnitřní pocit bleskurychlý a soustředěný na tady a teď. Může tedy být důležitým zdrojem informací pro to, co právě teď potřebujete. 

Pokud se spojíte se svým vnitřním hlasem a dáte své intuici, tedy svému nitru, více prostoru, budete jasněji vnímat své potřeby, svá přání a cíle. To je zase předpokladem toho, abyste se podle toho chovali a stáli si za svým. 

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4538954/ - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat