Vnitřní pocity je dobré poslouchat

Nezáleží na tom, jestli se řídíte spíše emocemi nebo logikou, někdy prostě musíte své pocity navzdory věcným argumentům poslechnout. Řekneme vám, v jakých situacích je to obzvláště důležité.

Náš vnitřní pocit je obtížným rádcem. Ne vždy nás vede ke správnému rozhodnutí - naše útroby nám radí zůstat ve své komfortní zóně. Vzdát se jisté práce a zkusit něco nového? A je tu bolest hlavy. I přehnaná myšlenková spirála, která nás nutí zbytečně se bát – například letadel, injekční stříkačky a podobně – je falešně podporována naším vnitřním pocitem.

Ale na druhou stranu, náš vnitřní hlas má často pravdu. On je ta poslední možnost, když nevíme, jak se rozhodnout. Náš vnitřní pocit nás upozorňuje na naše vnitřní potřeby, kterých jsme si dosud možná nebyli vědomi. Prozradíme vám proto, ve kterých situacích byste ho rozhodně neměli ignorovat.

To je na mě moc

Máte pocit, že je na vás všeho moc? Příští úkol vás položí? V každém případě berte tento pocit včas vážně! Každý má svou individuální stresovou toleranci a její trvalé překračování může v nejhorším případě vést až k depresím či syndromu vyhoření. Nesnažte se potěšit všechny ostatní na úkor svého zdraví.

Chci víc

Zní to sobecky, což je přesně důvod, proč jsme ten pocit okamžitě potlačili. Ale nakonec žijete svůj život a jen vy jste zodpovědní za to, jak v něm budete šťastní. Pokud vám váš vnitřní pocit říká, že chcete víc než jen nudný každodenní kancelářský život, že chcete ve vztahu víc, že ​​chcete od života víc – pak poslouchejte. Odvažte se! Nepromarněte svůj život snahou naplnit očekávání ostatních nebo společnosti.

Jsem naštvaná

Náš vnitřní pocit nám také jasně říká, když se nám něco nelíbí. Ale samozřejmě byste neměli bezmyšlenkovitě ustupovat emocím a vztekat se jako batole ve fázi vzdoru. V dnešní společnosti jsme se však naučili hněv potlačovat – a nepřipouštět si ho. Protože je žádoucí působit jako profesionál, cool, uvolněný nebo kompetentní. Tolerujeme, ospravedlňujeme a bagatelizujeme chování druhých. Což znamená, že polykáme své vlastní pocity, abychom chránili pocity druhých.

Pokud vám váš pocit říká, že vás něco rozčiluje, má to svůj důvod. Dovolte pocitu a pokuste se dohlédat až za něj. Co přesně vás rozčiluje? 

Cítím se špatně

Samozřejmě existují situace, ve kterých se cítíme nepříjemně, protože vystupujeme ze své komfortní zóny. Pracovní pohovory, vyjednávání o platu a podobně rozhodně nepatří mezi oblíbenou zábavu nikoho. Přesto jsou chvíle, kdy nám náš pocit okamžitě říká, že se zde necítíme dobře. Ať už se s jinými lidmi necítíme nepohodlně, nebo se nám situace zdá pochybná – poslouchejte svou intuici a pokuste se z nepříjemné situace vymanit.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat