Špatné skladování antikoncepční pilulky snižuje její účinnost

Proč si s antikoncepčními pilulkami nerozumí třezalka tečkovaná a jak je nejlépe skladovat, aby se nenarušilo jejich působení? A jaký vliv má na ně střevní onemocnění?

I když se o výhodách a rizikových úskalích pilulek zabraňujících početí pořád hodně diskutuje, pro vysoké procento žen jsou stále nejlepší, nejjednodušší a nejdostupnější formou antikoncepční ochrany. Každá příslušnice něžného pohlaví by ale měla vědět, že ani správné užívání nemusí zaručit jejich nejvyšší možnou účinnost. Co všechno se tady musí vzít v potaz? V těchto případech se vám neznalost vymstí!

Pozor na onemocnění

Někdy jídlo prostě „nesedne“, jindy je průjem či zvracení neklamnou vizitkou probíhající střevní infekce. Buď jak buď, pokud k jednomu či druhému dojde do tří hodin od spolknutí tabletky, tělo ji dostatečně nevstřebá, tudíž se výrazně omezí i její působnost. Je tedy třeba s tím počítat! Mimochodem, ani spotřeba laxativních léků si s antikoncepcí z logických důvodů moc nerozumí. A vlastně - nejen ona.

Buďte obezřetná i s přírodními produkty

Málokdo tuší, že obsažené hormony v těchto pilulkách do krevního řečiště vstupují přes játra. Pokud spolu s nimi užíváte kupříkladu třezalku tečkovanou, což je přírodní medicína na psychickou pohodu, nespavost a nadmíru stresu, může se cesta přes játra značně urychlit, za což mohou jisté třezalkové enzymy. To znamená, že organismus následně pojme mnohem méně hormonů, než by měl. Antikoncepční efekt se poněkud sníží a vaše šance na mateřství zase zvýší.

Nesprávné skladování má rizika

Zmíněným práškům nesvědčí ani nevhodné skladování, které se na nich může hodně podepsat. Krabičku s tabletkami je nutné uchovávat v pokojové teplotě, neboť vysoké i nízké teploty ohrožují jejich následnou funkčnost. Máte tu svou položenou na okně, kde „pere“ slunce celé odpoledne? Raději ji přestěhujte, čistě pro jistotu!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK215970/ - celý článek






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat