Kouzelný lektvar na usínání

Měsíční mléko – Moon Milk – by se mohlo zdát jako nový trend, který se šíří po internetu, ale ve skutečnosti je to letitý ajurvédský lék na nespavost. Zachumlejte se s tímto teplým nápojem bez kofeinu před spaním do postele a po vypití upadnete do klidného spánku.

Kurkuma Latté (neboli zlaté mléko) se chystá sesadit z trůnu nový beauty drink. Nová královna se jmenuje Blue Moon Milk a je především oblíbeným nápojem na spaní. Kouzelné mléko totiž se svým šmoulově modrým zbarvením nejen vypadá super cool, ale díky svému relaxačnímu účinku vám prý také pomůže usnout.

Recept na Blue Moon Milk

Ingredience

1 šálek mléka dle vašeho výběru

1 lžíce javorového sirupu nebo sladidlo podle chuti

1 lžička prášku z motýlího květu (seženete na internetu nebo ve specializovaných prodejnách)

1/4 lžičky mleté ​​skořice

špetka čerstvě mletého muškátového oříšku

1/4 čajové lžičky prášku ashwagandha (není nutné, ale podpoří spánek ještě víc)

Postup

1. V malém hrnci nastaveném na středně nízkou teplotu šlehejte mléko s javorovým sirupem, práškem z motýlího květu a kořením, dokud se prášek nerozpustí a mléko nebude teplé, ale ještě se nevaří.

2. Krátce promíchejte ručním napěňovačem mléka, abyste získali konzistenci mléčné pěny jako na latté nebo energicky promíchejte, abyste vytvořili jemnou pěnu.

3. Nalijte do teplého hrnku a užívejte si. Případně posypejte mletými květy motýlího hrášku a lyofilizovanými borůvkami.

Jak účinkuje Blue Moon Milk

Nejdůležitějším tajemstvím mléka na spaní je takzvaná bobule na spaní neboli zimní třešeň, zvaná ashwagandha. Dlouho se považuje za jednu z nejznámějších léčivých rostlin v Indii a umožňuje nervovému systému rychleji a lépe se adaptovat. V ajurvédě je teplé mléko odedávna považováno za cenný elixír života. Blue Moon Milk chutná obzvláště dobře, pokud jej podle chuti dochutíte kurkumou, skořicí, hřebíčkem, kardamomem, šafránem nebo zázvorem.

Zdroj: www.loveandoliveoil.com/2018/02/blue-moon-milk.html - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat