Najděte cestu k vnitřnímu klidu

Vnitřní mír je pro nás posvátný. Ale jak si ho uchovat, když kolem nás zuří chaos? 

Klid v duši, nechat déšť odplavit vše negativní a zůstat čistý jako lotosový květ – to je to, co všichni chceme. Každodenní stres nás příliš často přemáhá a ztrácíme rovnováhu. Co můžeme udělat, abychom se neztratili a zůstali sami sebou? Jak se můžeme naučit trpělivosti? Máme pár nápadů, které vám mohou pomoci cítit vnitřní klid.

Vyhýbejte se energetickým lupičům

Známe je všechny – lidé, kteří pomlouvají a stěžují si nebo ti, kteří se svého protějšku nikdy na nic neptají, ale mluví za něj. Vyhýbání se takovým energetickým lupičům je naprosto v pořádku. Setkáme-li se s nimi, zcela postačuje veselý pozdrav a svižný pochod dál. Místo toho bychom se měli více obklopovat lidmi, kteří nám dělají dobře a inspirují nás.

Necítit zodpovědnost za všechno

Utrpení světa není na našich bedrech. Nejsme vždy zodpovědní za to, že jsou na tom ostatní špatně. Nemůžeme zachránit všechny nebo udělat všechny šťastnými. Jsou věci, které můžeme aktivně ovlivnit, zatímco jiné musíme přijmout a můžeme se pak snažit ze situace vytěžit to nejlepší.

Rozloučení s trvalým štěstím

Být neustále šťastný nefunguje. Dlouhodobá spokojenost je lepší než krátkodobé chvíle štěstí. Strategicky bychom tedy měli spíše uvažovat o tom, jak můžeme ve svém životě vybudovat dlouhodobou spokojenost a důsledně na tom pracovat.

Vystupte z komfortní zóny

Pokud budete dělat jen to, co už umíte, nebudete se dále rozvíjet. Stanovit si cíle z nás dlouhodobého hlediska dělá šťastnější, protože když zvládáme výzvy, máme větší jistotu, čelíme budoucnosti sebevědoměji a především uvolněněji.

Je to na vás

Víra v možnost ovlivňovat svůj život a samostatně se rozhodovat nám dává pozitivní postoj k budoucnosti. Pokud věříme, že jsme vydáni na milost a nemilost svému osudu, máme tendenci být méně spokojeni. Vnitřní mír musí pramenit z víry v sebe sama.

Přestaňte se snažit zapůsobit na ostatní

Stejně nemůžeme ovlivnit, co si o nás ostatní myslí. Nikdo se nemůže líbit všem a nikdo se všem nelíbí. Můžeme tak přestat myslet na to, co si o nás myslí ostatní, a jen poslouchat své vlastní pocity.

Perfektní? Neexistuje!

Perfekcionismus nám ztěžuje život. Zvláště pokud slouží k tomu, aby obraz působil navenek co nejdokonaleji. Jsme na tom lépe s taktikou „80 % je také dost“. Byt nemusí být dokonale uklizený, dort do kanceláře může pocházet i z pečicí směsi – ostatní si toho většinou stejně nevšimnou.

Zášť a nenávist oslabují náš vnitřní klid

I když je šéf nepříjemný člověk, nezaslouží si naši nenávist. Z velmi sobeckých důvodů, protože negativní pocity mají jeden hlavní účinek: oslabují nás. Proto bychom se měli snažit uzavřít mír i s těžkými lidmi.

Minimalismus je pro vás dobrý 

... a naštěstí je to trendy. Protože jsme si mezitím uvědomili, že 20. svetr a stojací lampa stojí za dovolenou v Karibiku a v žádném případě vás neudělají šťastnějšími. Udržitelnější spotřeba nás přibližuje skutečným hodnotám a dává nám více klidu (a času). 

Změňte způsob, jakým se vidíte

Každý z nás má svůj obraz o sobě, svých silných a slabých stránkách. Pokud se cítíme jako někdo, kdo nejistě přes den vlaje, chybí nám stabilita. Pozitivní afirmace nám mohou pomoci stát se silnými. "Jsem neotřesitelně klidný", "Nic mě nemůže rozčílit", "Jsem se sebou naprosto v míru". Pokud budeme s těmito klidnými afirmacemi pracovat po celý den, po pár týdnech se to projeví na našem sebevnímání.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat