Jak zastavit chaos myšlenek

V každodenním životě se naše myšlenky často točí kolem problémů a negativních pocitů. Pokud potřebujete uklidnit mysl, můžete vyzkoušet naše tipy.

Také jste si jako malí psali deník? Bylo to docela uklidňující, že? Psaní deníku totiž pomáhá získat větší nadhled na svoje myšlenky a pocity. Protože naše myšlenky a pocity nám během dne poskytují různé nálady a příběhy. Občas se v některém z příběhů ztratíte a pohled na realitu se často vytratí. Zapisování vám dává prostor znovu vnímat svět. Je to jako osvobozující uvolnění, které přináší jasnost.

Zastavte duševní chaos

Osvobozující ale může být jen psaní samotné. Vyzkoušejte cvičení od duchovního učitele Habiba Sadeghiho: Každý večer si sepište všechno, co vás psychicky a emocionálně trápí. Pak tu poznámku spalte, protože oheň má transformující sílu. Člověk by to, co napsal, neměl číst ani si to nechávat, ale úplně to odevzdat a vypustit tak ze světa myšlenek a pocitů. Celé to prý dokonce pomáhá odstraňovat nemoci, které jsou založeny na emočním stresu. 

Meditace s perlovými náhrdelníky

Kdo byl někdy v Japonsku, jen stěží unikne tamnímu trendu bělení. Japonky chtějí čistou, světlou pleť, ale i my jsme moc rádi, když je alespoň bez nečistot. Pravidelná péče je klíčem k větší čistotě – jak navenek, tak v naší hlavě. Příliš mnoho přemýšlení nám může zkomplikovat život. Když jsme zaneprázdněni starostmi o to, co si o nás ostatní myslí, nebo přemýšlíme o minulosti a příliš dumáme nad tím, co by kdyby, podléháme chaosu v našich hlavách. Mala (řetízek skládající se ze 108 korálků a korálku Meru) nám pomáhá při meditaci, kterou procházíme prsty korálek po korálku, možná si i vnitřně opakujeme mantru. 

Masáže hlavy

Masáž hlavy může také poskytnout větší jasnost v hlavě. Tím se rozproudí náš krevní oběh a buňky mají opět větší množství kyslíku. Nakopnutí svěžesti přináší pozornost a schopnost soustředit se. Hlava se vyčistí a tlak, který nás tíží, může lépe mizet. 

Po slovech následují činy

Ti, kteří mají jasno, nemají problém vyjádřit své potřeby, stejně jako své nedokonalosti. Jasnost v akci znamená neztratit se v "možná", "mohl" a "musí", ale jít rovnou do akce. Za slovy tak následují činy. Neznamená to však následovat výkyvy mysli, ale spíše to, že vidíme lidi, předměty a situace pravdivě a jasně bez posuzování předchozích zkušeností. 

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat