Tipy proti neklidu a vzteku během léta

Extrémní letní vedra si vaší náladě mohou vybrat svoji daň. Víte, co dělat, aby na vás horko tak nepůsobilo? Samotná voda to nezachrání!

Extrémní počasí v létě neovlivňuje pouze fyzické, ale také duševní zdraví. Když teploty stoupají, mnoho lidí má sklon k rozčilování a podrážděnosti. Je to proto, že horké počasí negativně ovlivňuje kognitivní funkce a přispívá tak k frustraci, a dokonce i agresivitě.

Vysoká tělesná teplota je velmi nepříjemná a nevyhnutelně působí na naši produktivitu i náladu. Také se podílí na nutričních nedostatcích, konkrétně ztrátě tělesných tekutin. Jak se blíží nejteplejší měsíce letní sezony, měli bychom podniknout kroky „k přežití“. Které patří k těm nejosvědčenějším?

Tipy, jak udržet naši mysl a tělo v klidu

Lékaři doporučují především meditaci. Právě ona udržuje tělo i mysl v pohodě. Ostatně, je to letitá metoda, díky které se lidé vyrovnávají s extrémními a obtížnými okolnostmi. Preferujte hluboké nádechy a výdechy a věnujte jim pozornost několik minut denně. Vedle meditace je nutné hodně pít.

Voda pomáhá snižovat vnitřní tělesnou teplotu. (Pokud čisté vody máte dost, zařaďte ovocné a zeleninové šťávy.) Zároveň se vyhněte slunečnímu záření během odpoledne. Zakryjte si hlavu, pokud je expozice nevyhnutelná. A používejte opalovací krémy s ochranným faktorem. A pozor, UV záření proniká i přes oblečení!

Stop nejen přepáleným tukům!

Při ochlazování tělesné teploty hodně záleží i na stravě. Ovoce a zelenina, jako je okurka, meloun nebo ananas patří k těm nejlepším. V každém případě se držte dál od konzumace pouličního, stánkového jídla, kořeněných, slaných a mastných jídel.

Odlehčete outfity

V neposlední řadě může se oblékejte tak, aby vám bylo pohodlně. Nenoste outfity, ve kterých vám během letních měsíců bude ještě větší horko. Pokud tělesná teplota zůstane normální, organismus nemusí čelit žádným potížím s výkyvy nálad nebo neklidem a nebude ovlivněna jeho produktivita.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat