Nejméně produktivní jsme v úterý odpoledne

V pondělí to ještě jde, protože jsme odpočatí z víkendu. Ovšem úterý už je katastrofické, neboť odpolední únavová produktivní krize je nejhorší z celého týdne. Zajezte ji ořechy, vážně to pomáhá!

Znáte to, ještě před obědem máte síly na rozdávání a z rukávu sypete jeden kreativní nápad za druhým. Jenže jak se den pomalu přehoupne do druhé poloviny, přichází únava, ospalost a totální produktivní útlum. Z pohledu odborníků se to většinou děje kolem třetí hodiny odpolední. Všimli jste si toho také?

Chci jít domů a spát!

S takzvaným „odpoledním propadem“ běžně bojuje přibližně 74 procent lidí (1), kteří se shodují v tom, že úplně nejhorší to bývá v úterý, kdy docházejí povíkendové odpočinkové zásoby. Takže ne, rozhodně v tomhle pekle nejste sami. Na hlavní příčiny se zaměřil průzkum (2) americké společnosti Second Nature Snack, která se zabývá prodejem přírodních potravin a zdravých svačinek dodávajících energii a vitalitu. Soudě podle závěrů je primárním viníkem nedostatek kofeinu, neboť v odpoledních hodinách si kávu kvůli riziku noční nespavosti dá opravdu jen hrstka odvážných. Na seznam dalších pachatelů patří pocit nudy, hlad a absence regeneračních přestávek. Své tady ovšem udělá i vlezlé zimní počasí v kombinaci s nízkou úrovní slunečních paprsků, což malátnosti jenom nahrává. Ale nenechte se tím převálcovat!

Co oříšek, to dobití baterek

„Když nastává odpolední propad, tělo se vám snaží naznačit, že je třeba znovu nabrat energii. Naprosto ideální jsou různé ořechové směsi, které nabízejí kombinaci chutí a životně důležité živiny, čímž vás udrží v chodu i pohodě,“ vysvětluje marketingová ředitelka společnosti Second Nature Snacks Jen Bauer. A má pravdu. Potvrzuje to studie (3) zveřejněná v magazínu Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, ze které jasně vyplývá, že ořechy jsou díky svému jedinečnému nutričnímu profilu na únavu jako dělané, přičemž tlumí i záněty a prospívají srdci. Tak si svůj svačinkový křupavý pytlíček nezapomeňte vzít s sebou do práce!

Zdroje: (1) www.nypost.com/2024/01/02/lifestyle/heres-how-many-americans-experience-an-afternoon-slump/, (2) www.realsimple.com/what-causes-afternoon-slump-survey-8424767, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26177664/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat