Znamení zvěrokruhu jako dělaná pro dopaminový detox

Slyšeli jste někdy o dopaminovém detoxu? Jde o to soustředit se na JEDNU věc a žít tady a teď. Tato tři znamení zvěrokruhu to zoufale potřebují.

Procházení sociálních sítí, sledování vtipných videí, nakupování online, sledování jednoho dílu oblíbeného seriálu za druhým: všechny tyto věci zvyšují hladinu dopaminu a jsou propojeny se systémem odměn v mozku, ale právě proto se tyto věci mohou rychle stát návykovými. Odpočinek od všech těchto podnětů, kterým se každý den vystavujeme, by prospěl všem. Takzvaný dopaminový detox!

Co je to dopaminový detox a proč ho dělat?

To samozřejmě neznamená, že byste měli ze svého života odstranit dopamin! Prostě neustále děláme tisíc věcí současně a nudíme se, když je třeba dělat jen jednu věc. Detoxikace dopaminu vám může pomoci žít více tady a teď, zpomalit a ocenit pocit přítomnosti a soustředění na jediný úkol. Čtení knih, chození na procházku nebo společné vaření, například. Cílem není dělat dvě nebo tři věci současně. Během tohoto dopaminového detoxu se nemusíte úplně vzdávat filmů apod., důležité je jen to, abyste si film užili – bez rozptylování chytrým telefonem – a jen se na něj soustředili.

Když se podíváte na hvězdy, zvláště tři znamení zvěrokruhu tento detox zoufale potřebují!

Beran

Ohnivá znamení žijí pro zábavu a vzrušení, takže není žádným překvapením, že Beran se během dne rád zapojuje do více věcí a vyhledává neustálou stimulaci. Beran žije od jednoho impulsu k druhému a je neustále na cestách a zaneprázdněný. Je profík v multitaskingu a rád dělá všechno najednou. Ale tato záplava úkolů, aktivit a informací, kterým Beran každý den podléhá, ​​by rozhodně měla skončit! Je nejvyšší čas na dopaminový detox. Soustřeďte se vždy jen na JEDNU věc, milý Berane – a všimněte si, jaký to má dopad.

Blíženci

Blíženci se cítí nejpohodlněji, když jsou obklopeni mnoha věcmi najednou. V jedné ruce telefon, v druhé jídlo a zároveň puštěná televize. Může se dokonce stát, že v tuto dobu je zapnuté rádio! Blíženci nutně potřebují dopaminový detox, už se nedokážou pořádně soustředit jen na jednu věc. Vaše impulzivní mysl neustále skáče z jedné věci na druhou a nenachází klid. Je čas zavřít 25 karet na notebooku a nechat multitasking odpočívat. Detoxikace dopaminu vnese vzdušnému znamení novou čistotu.

Rak

Bez ohledu na to kde, nikdy nepotkáte Raka bez smartphonu! Nosí ho všude s sebou a je k němu doslova přilepený. I při rozhovoru s přáteli se občas podívá na obrazovku. Aniž bychom si toho vůbec všimli, už se vyvinula skutečná závislost – když se rozsvítí obrazovka, okamžitě zpozorní. Nedokáže se soustředit na nic jiného a stále se snaží dělat vše zároveň. Žijte tady a teď a zkuste místo toho dopaminový detox. Budete se cítit jako nový člověk.

Zdroj: www.bustle.com/life/zodiac-signs-dopamine-detox, názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat