Nemáme čas, ale přesto si stále dopřáváme domácí kuchyni!

Průzkum, uskutečněný značkami Uncle Ben´s a Dolmio, ukázal několik zajímavých poznatků o trendech ve vaření v českých kuchyních. Téměř polovina Čechů i přes dnešní uspěchanou dobu vaří 3x – 5x týdně. Celých 49 % českých domácností však sáhne při přípravě pokrmů po polotovarech. Italská kuchyně je téměř dvojnásobně oblíbenější než česká a nebojíme se experimentování, až 9 lidí z 10 využívá recepty, které dosud neznali.

V současnosti by mohl převažovat dojem, že na domácí vaření nemáme čas. Průzkum* přesto ukázal, že české domácnosti se ho ani dnes nevzdávají. Češi vaří doma v 48 % případů 3x–5x týdně. Polovina respondentů však vypověděla, že pro urychlení přípravy využijí polotovary, jako hotové omáčky apod.

Třetina dotázaných má sice v kuchařce založených několik receptů, které pravidelně servíruje, nicméně polovina dotázaných nikdy v týdnu neopakuje stejné recepty. Dvě třetiny respondentů navíc rádi zkoušejí nové tipy, které jim doporučí přátelé nebo na ně narazí na internetu. Překvapivým výsledkem průzkumu je, že česká kuchyně skončila v oblíbenosti až na druhém místě. Téměř dvojnásobně oblíbenější je italská kuchyně, kterou podle průzkumu preferuje 53% respondentů.

* Průzkum provedený v roce 2013 na vzorku 677 respondentů formou elektronického dotazníkového šetření.

Značky Dolmio a Uncle Ben´s Vám přináší recepty, které si můžete připravit během 20-30 minut až pro 4 osoby. Vyzkoušejte produkty hotových omáček a překvapte svou rodinu novými a chutnými recepty.

Pizza šneci s červeným vínem, ricottou a slaninou

Ingredience
• 500 g  listového těsta
• 250 g omáčky Dolmio Bolognese Extra Onion & Garlic (může být i Original nebo Lasagne)
• 50 ml červeného vína
• 125 g ricotty
• 150 g plátkové slaniny (asi 10 plátků)
• vejce na potření
• 1 lžička sezamu na ozdobu

Příprava

Omáčku Dolmio s vínem přiveďte k varu a povařte do mírného zhoustnutí. Nechte vychladnout. Listové těsto rozválejte na pomoučené ploše do obdélníku o síle 0,5-1 cm.

Potřete omáčkou, posypte hrudkami ricotty a poklaďte plátky slaniny. Srolujte do závinu, potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamem a uložte na prkýnku do mrazáku na 30 minut (bude se vám lépe krájet).

Nohavici štrúdlu nakrájejte šikmo na plátky silné 1,5 cm. Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15-20 minut dozlatova.
Podávejte jako lehké pohoštění s vínem.
 
Více receptů a informací najdete na www.dolmio.cz

Krůtí steak dušený v omáčce Szechuan zjemněné smetanou a bramborové puré

Ingredience

• 550g krůtích prsou
• 1dl olivového oleje
• 1x sklenička omáčky Uncle Ben´s Szechuan
• 100g smetany
• 300g brambor
• 20g másla
• 50g mléka
• 10g šalotky
• sůl, pepř

Příprava
Krůtí steak nakrájejte na porce a okořeňte. Zprudka opečt. Pak maso vyndejte a na pánvi opečte nakrájenou šalotku.

Přidejte omáčku Szechuan a lehce duste. Přidejte krůtí maso a duste do měkka. Před koncem vlijte smetanu a promíchejte.

Brambory rozvařte a smíchejte s mlékem a máslem. Vytvoříte hladké puré a podávejte jako přílohu.

Více receptů a informací najdete na www.unclebens.cz
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat