Muži vs. ženy: Který mozek je »lepší«?!

Mužský a ženský mozek se opravdu liší. Ve své funkci. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu mezi Evropany. Muži jsou podle těchto testů lepší v matematických operacích, ženy ale mají lepší paměť. Tak jako u všeho lidského však platí, že nic není stoprocentní. Některé ženy ve své lebce nosí mozek mužský, zatímco řada mužů má mozek ženský.

I když mají obě pohlaví stejné vzdělání, muži jsou lepší v matematice a ženy naopak v paměťových testech.

Vyplývá to z průzkumu mezi jednatřiceti tisíci mužů a žen starších padesáti let ze třinácti zemí Evropy.

Muži jsou lepší v početních testech napříč celou Evropou. Jejich matematické myšlení je lepší než u žen. Ty pak překonávají muže v testech paměti a verbálních schopnostech. Existují však rozdíly mezi jihem a severem. Na severu se ženy těší rovnému postavení ve společnosti delší dobu a i starší ročníky žen tam mají vyšší vzdělání. Na jihu však měly ženy tradičně nižší vzdělání než muži, a jejich výkony v testech paměti jsou tedy o něco horší. Neplatí to však už u mladších ročníků na jihu Evropy, v nichž vyššího vzdělání dosáhly i ženy.

Když mají muži a ženy stejný přístup ke vzdělání, těží z toho více ženy a mají lepší výsledky než muži. Muži jsou stále o něco málo lepší v matematických testech,“ tvrdí tým vědců z Mezinárodního institutu aplikované systémové analýzy v Rakousku.

Rozdíly v mozcích mužů a žen mohou být ovlivněny jednak biologicky působením hormonů, jednak rozdílným přístupem a chováním společnosti ke každému pohlaví.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat