Prostreno.cz

Maličkosti pro krásnější pleť, které jsou lepší než drahé krémy

O zdraví a kvalitě pleti často rozhodují úplné maličkosti. A řadu z těch, které jí prospívají, můžete dělat každý den. Nezabere vám to ani moc času!

Bezpečná sprcha

Nevystavujte svou pleť příliš horké vodě. Úplně nejlepší je obličej pod sprchu vůbec „nestrkat“. Jak ho tedy umýt? Můžete buď zkusit pokožku opláchnout vlažnou vodou, nebo použít čisticí micelární vodu, která se oplachovat již nemusí. Pleť zbavíte nečistot a neublížíte jí horkou sprchou, která přispívá k jejímu nadměrnému vysoušení. Mimochodem, skutečně citlivé pleti nemusí prospívat ani chlorovaná voda, která teče z kohoutku. V takovém případě používejte pouze čisticí přípravky určené pro váš typ pleti.

Ochrana před paprsky

Ruku na srdce – opravdu každé ráno nanášíte na pokožku obličeje krém s ochranným SPF faktorem, který ji uchrání před škodlivými vlivy slunečního záření? Na tuto proceduru stále zapomíná spousta lidí. A to je škoda. Nejenže jsou tyto krémy skvělou prevencí rakoviny kůže, ale také vrásek. Právě slunce je totiž jejich „skvělým“ zdrojem.

Bez žvýkačky

Žvýkáte rádi a často? Pak pro vás máme špatnou zprávu. Tento zvyk totiž přispívá ke vzniku vrásek v okolí úst. Proto svou spotřebu žvýkaček omezte na minimu. Pokud je používáte jako „poslední záchranu“ při nepřekonatelných chutích na sladké, zkuste místo nich sáhnout po šálku mátového čaje.

Pomoc z mrazáku

Všichni víme, že naše pokožka potřebuje vitaminy a antioxidanty. A že jejich skvělým zdrojem je ovoce. Ovšem mimo sezónu si některé plody můžeme dopřát jen občas (například borůvky, které jsou plné antioxidantů, jsou od podzimu do jara neskutečně drahé). A když už si je dopřejeme, jejich chuť nás dvakrát neosloví, nemluvě o tom, že většinou ani neobsahují tolik prospěšných látek, jako když jsou právě dozrálé. Co s tím? Porozhlédněte se po mrazicím pultu. Mražené ovoce si uchovává téměř všechny prospěšné látky, navíc je sbíráno v sezóně, tedy v době, kdy je nejzdravější a nejzralejší. Tak toho využijte!

Opomíjený krk

Ačkoli o pokožku obličeje většina z nás poctivě pečuje, na krk tak nějak zapomínáme. A to dnes není právě strategické. Vzhledem k tomu, že jsme neustále sklonění nad mobily, ochabuje kůže na krku mnohem rychleji. A nic neprozradí věk ženy tak jako vrásčitý krk. Proto mu věnujte stejnou péči jako svému obličeji. Dopřávejte mu i speciální zpevňující krémy či séra. Mimochodem, to samé platí i o pokožce dekoltu!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat