Komentáře k článku

Lenka 13.09.2023

Po několikaměsíčních útrapách mi pomohla výměna obuvi, obyčejné tenisky od vietnamců

Ilona 05.09.2023

Beru hekla lavu,masiruji mám ortezu a trochu povoluje, někdy zábal jedla dodá a jablečný ocet ,nevím co dál do RV a opichy ,to se mi nechce

Eva 16.07.2022

Doporučuji pít denně šálek urologického čaje, dlouhodobě. Je to vyzkoušená rada z čínské medicíny.

Věra 06.12.2021

Máte někdo zkušenosti a radu na ostruhu, něco nového? Bolest omezuje každý krok, mám za sebou ultrazvuk a opich, nepomohlo.

Kolmanová 01.09.2021

Trpím stim už několik let.

Hanča 08.07.2021

Trpím již 7měsíců, mám za sebou opich, 6x rehabilitace, 5x rázovou vlnu za 2.250kč a stále noha bolí, je to děs!

Lada 21.01.2021

Trpím s tím už několik let i jsem to lecila v nemocnici na čas to vymizelo ale už se to znovu vrátilo.

Vlasta Lada 10.02.2021

Také jsem začala mít problém. Snažím se vše nejprve léčit sama. Doktor a operace u mě na posledním místě. Po přečtení příspěvků jsem si vzala z každého trochu. Jako první jsem objednala homeopatika. K tomu jsem si začala koupat každý den patu v octě. Dávám půl jablečného půl obyčejného. A hodinu. Mezi tím tak 3x ohreji. Potom musí manžel pěkně patu kostovalovou mastí promasírovat. A aby toho nebylo málo ještě na noc dám vrstvu masti, igelit a ponožku. Už po 5 koupeli mám bolest tak na 5 %. Tak že skoro nebolí. Je potřeba také nohu prosvičovat. Piji také bylinky. Jsem sportovně založena a při představě že budu 6 neděl s berlema a 3 měsíce nezatěžovat nohu, se mi udělalo špatně. Tak držím palce a něco vyzkoušejte. Určitě to bude lepší.👍

Marie 26.08.2019

Taky mám problém s patní ostruhou. Bolest byla tak nesnesitelná, že jsem začala používat francouzské hole. Absolvovala jsem obstřik, pomohl asi na tři měsíce, pak opět silná bolest. Objednaní na ortopedii bylo až za dlouhou dobu, hledala jsem na internetu rady a použila ocet (neměla jsem jablečný a dokonce jsem jej ani neředila). V octové lázni asi hodinu, pak oplách a namazat krémem. Můj syn -botanik- mi přinesl kořen kostivalu lékařského. Rozetřený kořen na kašičku jsem nanesla na ubrousek, přikládala na patu a natáhla ponožku (na noc). Nevím, co pomohlo, zda ocet nebo kostival, ale asi po týdnu je bolest pryč.

Karel 08.08.2018

ultrazvuk nepomáhá, jedinně ozářit

Hana Kutakova Karel 18.04.2023

Uz 2 série ozařování tedy 12ozar A nepomohlo

Marie Liberec 11.12.2017

Asi před rokem jsem po každém ranním vstávání měla bolest v patě a nevěděla jsem o co jde. Po několika týdnech jsem se to dozvěděla. Ostruhy. Lékař hned navrhl ozařování a já souhlasila, protože mě ujistil, že dávka není velká. Zabralo to . Jupí, myslela jsem si. Jo, ale po dvou měsících se to vrátilo. Teď už bolí nejen pata, ale i achylovky. Ultrazvuk nezabral a tak jsem navštívila tyto stránky a zkusím nějakou tu " babskou radu", protože jsem opravdu zoufalá. Po 12 ti hodinové směně, kdy stojím na nohou sotva dojdu domů a pak už nemám vůbec žádnou sílu cokoli podnikat, protože bolest je fakt hrozná. Však to znáte, vy co sem píšete. Tak že hned zítra zkusím nakoupit potřebné bylinky a začnu zkoušet. Všem držím palce - ty mě zatím až tak nebolí. Ale vhledem k silné artróze, kterou mám zatím v kolenou to asi brzy přejde i tam....

Tascha 27.03.2017

s Ostruhami sa trápim 6 rokov,obstreky,rázové vlny,ožarovania,medzitým rozne babské recepty,nepomohlo nič.Momentálne som po operáci-kde mi odstránili ostruhu z patnej kosti-bez zátaže8-10týždnov,potom 4 ýždne rehabiliácie,tak verím že to pomože.Tiež lekár potvrdil, že je to z nadmernej zátaže noh-6 rokov robím kuchárku,12-14 hod.na nohách.

Jerrythe capitan 27.03.2017

Lozky do bot, pod paty Oprava vlozky

Martina 27.03.2017

Nepomohlo mi nic, pouze rázová vlna. Sice se platí, ale ta úleva je k nezaplacení. Už rok mám klid.

Jana Martina 23.10.2022

Šťastná to žena, já byla na každou nohu 7x (celkem 14x) a úplně se minulo účinkem

Jarka 26.03.2017

Před lety jsem ji měla s odstupem 2x, vždy pomohl 10x ultrazvuk, kdy asi až 14 dní po posledním bolest zmizela. Před časem mne pata začala opět bolet a tak jsem ji každý večer před spaním masirovala s konopným gelem. Po pár dnech bolest zmizela, ale pro jistotu ji s tím gelem každý večer projedu, i když už dávno nebolí.

Vašek 26.03.2017

Víc než rok a půl jsem se trápil s ostruhou.Ozářky,že jich nespočítáš.Vložka do boty-každých 100metrů mi bota z nohy spadla.Bolest úporná-i z kina jsem v půlce musel odejít.Nevěděl jsem,kam tu nohu strčit aby to přestalo.Sousedka mi donesla recept z "Blesku". Směšné....říkal jsem si. Zoufalost mě dohnala k aplikaci. Truskavec,přeslička-vaříme čaj.Jedna lžička z každého.Půl litru čaje.3x denně.Dále si děláme koupel nohou ze zázvoru.20 minut.Jedna polévková lžíce.Používal jsem koření ze sáčku.Bolela mě jen jedna,ale dával jsem tam,obě.Teplota vody-hodně teplá-kolik člověk,snese. Protože jsem byl pracovně i časově vytížen-nedodržoval jsem úplně postup a dělal jsem to jen 1x za den.Přes víkend jsem si dal,čaje dva.Zhruba za 14 dní mého "nedbalého" léčení-jsem byl vyléčen.Nemám žádné problémy,žádná operace s vysoce procentní recidivou,RTG bez nálezu.Už 20 let. :-)Za pár -kaček ;-)

Dana V. 26.03.2017

Na radu známé jsem zakoupila obuv zn. kyboot, a od té doby nohy jako v bavlnce. Nevýhoda je jejich cena cca 5-6 tisíc a asi jediná prodejna a to v K.Varech.Boty navrhla švýcarská ortopedická firma.Odkaz www.kyboot.cz,je tam více informací.

jarka 26.03.2017

*5mám podruhé tlakové vlně kterou hradím celkem pomáhá.drahá záležitost

Marta 26.03.2017

Tak mě začala pata bolet po dlouhém po výletu. Lékaři nepomohli. Pomohly mi biomechanické vložky do bot . Při druhé noze mi poradila známá, nohu do horké vody se solí a potom masírovat masážní lampou. To mi pomohlo ihned. Když cítím malou bolest tak to ihned opakuji.

Lenka 26.03.2017

Jo, tak já s tím trpím už více než 1,5roku- vyzkoušeno vše kromě operace, vč. placeného laseru, 5 RHB kúr, 5 obstřiků, léčeno 2 ortopedy, a pokud prý nepomůže laser, tak rázová vlna určitě ne, protože nikdo z lékařů nemá tak kvalitní přístroj, posledním řešením je prý banální operace s velkou úspěšností. Nenosím lodičky, baleríny, tenisky, pouze pohodlné měkké boty s mírným podpatkem a VŽDY s ortop. vložkou, a přesto vstávám s bolestí, a pokud jsem celý den na nohou, večer u TV nemůžu vydržet bolestí- pomáhá též gel EMOXEN na bolesti a záněty všeho druhu!

Váš bradáč. 26.03.2017

Celý problém tkví v bederní páteři.Mnoho lidí to ví,jen o tom nechtějí vědět lékaři. O co víc strouháte paty,o to víc se vám tvoří mozoly na patě.Doporučuji masáž bederní páteře a na paty vtírat lanolinový tuk po teplé koupeli nohhou.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat