Prostreno.cz

Medové masky na vlasy, které si připravíte i doma

Jak zachránit své vypadávající vlasy? Jak jim dodat lesk a zdraví? Na pomoc si přizvěte úplně obyčejný med. Z jeho zkrášlujících účinků budete nadšení!

Naše vlasy potřebují vlhkost a správné živiny, aby zůstaly dlouhé, silné a lesklé. Bohužel, často jsou vystavovány krutým postupům, jako je barvení, vysušování nebo žehlení. Dokonce i některé šampony jsou plné chemie a neodpovídají nárokům na vhodnou péči o kštici. Proto jsou přírodní léčiva mnohem vhodnější. Jaká? Jednou z ingrediencí, která vlasům pomáhá, je med. Ano, čtete dobře.

Proteiny, vitaminy a aminokyseliny

Med je změkčovadlo, což v podstatě znamená, že nedovoluje, aby se z vašich vlasů vytratila vlhkost. Dále se stará o to, že vlasy vypadají leskle a zdravě. Med je také bohatý na antioxidanty, což mu umožňuje snížit poškození vlasů a zamezit jejich vypadávání. Má také antibakteriální vlastnosti, jež zabraňují infekci pokožky hlavy, která může způsobit svědění. Je to dostatečný důkaz pro to, abyste chemikálie nahradili medem? Zkuste tyhle dvě masky, vaše nadšení nebude brát konce!

Jogurtová maska ​​na vlasy

Jogurt vyživuje vlasy bílkovinou, zatímco med jim dodává měkkou strukturu a lesk. Suché a matné vlasy si tak přijdou na svoje. Zároveň je nutné zmínit, že jogurt s medem snižuje vypadávání vlasů. Paráda! Co všechno potřebujete?

2 lžíce medu a 4 lžíce jogurtu. Uvedené ingredience promíchejte, směs naneste na pokožku hlavy a ujistěte se, že jste pokryli všechny možné oblasti – včetně vlasů. Zakryjte si vlasy ručníkem a nechte masku působit 30 minut. Poté jednoduše opláchněte a vlasy nechte přirozeně uschnout. Vyvarujte se použití fénu.

Medová maska ​​s vejci

Vejce jsou bohaté na bílkoviny a vitaminy, které jsou pro vlasy nezbytné. To je důvod, proč se považují za jednu z nejlepších součástí vlasových masek. Přidáte-li k nim med, vlasy budou svěží, lesklé a vyživené.

Připravte si 2 a 1/2 lžíce kokosového či olivového oleje, 2 vejce a 3 lžíce medu. Olej a vejce spojte, pak k nim pomalu přidávejte med. Dobře promíchejte. Zakryjte vlasy ručníkem, nechte 60 minut působit, opláchněte a popřípadě umyjte přírodním šamponem, který vlasy zbaví vůně vajec. Jste nadšeni z extrémně měkkých a lesklých vlasů? Vidíte, jak málo stačilo! A teď si zbytek medu můžete dát třeba do čaje.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat