Prostreno.cz

S česnekem vyléčíte organismus za pouhý jeden den

Říká se o něm, že je bratranec cibule. Možná je to překlep. Nejspíš je příbuzný s nějakou vyšší sílou. Nečekejte od něj pouze posílení imunity. Tělo vám vyléčí za 24 hodin. Kolik stroužků je potřeba?

Česnek se obvykle sklízí až do poloviny srpna. Bez něj by to v kuchyni ani v rámci lidového léčitelství nešlo. Je to zkrátka všelék, který podporuje zdraví ledvin, čistí tělo i kůži, ulevuje od zánětů a tak dále, a tak dále. Však už staří Číňané věděli, že mají tu čest s výjimečnou rostlinkou a kořením, které je zbaví mnoha problémů. A proto si stroužek hned ráno vkládali do úst a půl hodinky jej žvýkali.

Mužná síla v plné polní

Léčivé účinky česneku však byly známy i ve starověkém Egyptě, u Řeků, Římanů i Babyloňanů. Zkuste se jimi inspirovat, pokud vás něco trápí. Česnek konzumujte syrový a čerstvý (takový má nejvyšší obsah chemické látky zvané allicin), nebo vezměte zavděk i tepelnou úpravou. Udává se, že již šest stroužků v jídle vás může vyléčit za pouhých 24 hodin.

Americký Národní rakovinový institut dokonce uvádí, že nemusíte mít malé cíle. Podle něj česnek zabíjí bakterie, zabraňuje bujení rakovinových buněk a opravuje DNA. Experti na výživu z Floridské univerzity pro klinickou výživu v roce 2012 zase uvedli, že extrakt z česneku snižuje nachlazení a chřipku a zdravotní potíže všeho druhu léčí mnohem rychleji než nějaká tabletka z lékárny. Není tedy na co čekat.

Přírodní bojová linie

V první hodině zkonzumujte jídlo, které obsahuje šest stroužků česneku. (Nemusíte vymýšlet nic složitého, stačí palici česneku dát na plech a upéct ho, pokud vám jeho zápach a ostrost dělá potíže.) Česnek se postará o nastartování ozdravného procesu maximálně do čtyř hodin od spolknutí. Po čtyřech až šesti hodinách metabolismus začne odstraňovat přebytečný tuk a tekutiny a zároveň „vyrobí“ víc buněk schopných bojovat s viry.

V této době jeho snažení můžete podpořit nějakým přídavkem, třeba porcí česnekové polévky nebo kousek chleba s česnekovou pomazánkou. Hodí se i již zmiňované žvýkání syrového stroužku. (Není to však nutné.)

Kdo zlobí, musí z kola ven!

Zhruba po šesti až deseti hodinách po první konzumaci pracuje česnek na úrovni buněk. (Antibakteriální vlastnosti tohoto zázraku putují krevním řečištěm a začínají odstraňovat škodlivé bakterie, které způsobují řadu nemocí.)

Malá skupina odborníků z lékařské univerzity v Jižní Karolíně uvedla, že v česneku jsou organické sloučeniny síry, které zabíjejí nezvané návštěvníky a udržují buňky zdravé. Komu by tahle zpráva byla lhostejná?

Po 10 až 24 hodinách již můžete čerpat „česnekové benefity“. Došlo totiž k hluboké očistě. Imunita je posílená, došlo ke snížení cholesterolu a posílení životní síly. Takže, co si dnes dáte?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat