Komentáře k článku

tereza 28.11.2019

zase jeden clanek, co se neodkazuje na zadnou studii.*21*

Iggy78 26.09.2017

Wifi u nás vysílá max 100 mW, jenže už pár metrů od Wifi je útlum takový, i při signálu -40dBm (což je výborný signál), je výkon 0,0001 mW. Máte wifi router dva metry od těla? Pohodička. Výkon je zanedbatelný. Takže nespěte s wifi routerem u hlavy a vše je v pohodě...

konatovka 16.09.2017

Nevím, zda tomu mám věřit, ale já wi-fi pravidelně na noc vypínám a hlavně jí nemám v místnosti, kde mám počítač.:-O

Moje přezdívka se sem má napsat 16.09.2017

Trochu brutálně zjednodušený článek. To, že elektromagnetické vysílání ovlivňuje soustředění je fakt dokázaný v několika studiích. O ostatních vlivech nevím, ale už i ten jeden je dost alarmující. To, že se vysílání na 2.4GHz pásmu nelze vyhnout je bohužel taky fakt. A i když doma Wifi mít nebudete, je to jen z části k něčemu, protože ji mají sousedi, protože ji mají routery třeba od UPC u kterých nemáte šanci ji vypnout, protože na stejném pásmu vysílá i Bluetooth a tedy všelijaká bezdrátová sluchátka, klávesnice, myši... A aby to nebylo tak jednoduché, tak neexistuje nějaké jednotné ustálené pravidlo, jaký konkrétní vliv WiFi + Bluetooth + GSM má. Jednak proto, že každý člověk je odlišný a druhak proto, že nikdy nejde o jednu frekvenci, ale o pásma s postranními laloky, které se mění podle toho, jaká data se zrovna přenáší. Záleží na vzdálenosti od vysílače, záleží na směrovosti antény, záleží na výkonu... Zjednodušeně - nedávejte si WiFi do ložnice a nespěte s mobilním telefonem u hlavy, omezte bezdrátová sluchátka ale třeba s bezdrátovou myší se trápit většinou nemusíte. V současné době toho o moc víc udělat nejde, pokud nechcete chodit s alobalovou čepicí.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat