Prostreno.cz

Přírodní doping, které váš přetěžovaný mozek uvítá

Nechcete, aby se na zdraví vašeho mozku neblaze podepsal všudypřítomný stres? Udělejte mu dobře rozmarýnem, ženšenem či mátou. Posílíte tak jeho výkon a navíc se budete i lépe soustředit!

Každodenní stres, shon a starosti. Myslíte si, že jimi trpí jenom vaše nervy? Co vás nemá, ani mozku psychický nápor dvakrát neprospívá. To je vlastně slabé slovo! Neustálá zátěž mu podle odborníků může snížit celkový výkon a naopak zvýšit riziko různých onemocnění. Jak se bránit, abyste v tomhle směru byli z obliga? Vydejte se přírodní cestou a dopřejte mozku správnou výživu, díky které zůstane v kondici! Jaký doping vůbec není marný?

Ginkgo biloba, medicína s dlouhou tradicí

Jisté prameny uvádějí, že tento strom známý pod pojmem jinan dvoulaločný je jednou z nejstarších rostlin vůbec, a jeho stopy vedou až do období před 300 miliony let. Tak tomu říkáme pořádný kus historie! Ginkgo biloba je pověstný svými unikátními léčivými vlastnostmi, jež tradiční čínská medicína využívá celá tisíciletí. Jak může být prospěšný konkrétně vám? Ať už ho budete užívat ve formě čaje či kapslí, stimuluje krevní oběh i paměť, zvyšuje tok kyslíku do mozku, posiluje celkovou koncentraci a významně podporuje mentální svěžest.

Rozmarýn, voňavé povzbuzení

Rodové latinské jméno této bylinky se dá volně přeložit jako mořská rosa. Skrývá se za ní však mnohem více, než jen půvabný a romantický název. Rozmarýn má schopnost zlepšovat kognitivní funkce a pomáhá předcházet Alzheimerově chorobě. Alespoň tak to naznačují závěry vědeckých studií, které navíc jeho příjemnou vůni považují za výborný antistresový prostředek, jež si hravě poradí se splíny a úzkostí.

Ženšen, symbol harmonie

Ženšen byl poprvé objeven v Číně a brzy vzešel ve známost po celém světě pro své posilující a omlazující schopnosti. Možná to je také důvod, proč ho lidé nazývají mocným symbolem božské harmonie. Co všechno dokáže? Je prokázáno, že ženšen zlepšuje náladu a posiluje mentální funkce. Povzbudivě působí na mozkové buňky a přispívá k lepšímu učení. Zmínit však musíme i protirakovinové vlastnosti - to aby byl výčet pozitiv kompletní.

Máta, svěží vítr pro mysl

Je tato oblíbená a silně aromatická rostlina součástí vaší domácí zahrádky? Pokud ano, můžete si být jistí, že pro svou hlavu děláte opravdu hodně. Pouhé vdechování mátové vůně podle některých lékařů zlepšuje výkon mozku - zejména když jde o pozornost, správný úsudek a schopnost rychlého řešení problémů. To ale vůbec nezní špatně, viďte…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat