Komentáře k článku

Táňa 12.02.2021

Jsem levačka a řada věcí, které tam píšete jsou nesmysly. Já například jsem úplně zdravý člověk, nemám snad žádné zdravotní problémy, nemocná bývám opravdu velmi výjimečně. I to s tím alkoholismem je nesmysl. Matika a já? Matiku nesnáším a nebaví mě. Ve škole jsem byla, co se týče sportů, v té horší polovině. Jsem ovšem velmi kreativní, jdu na střední uměleckoprůmyslovou školu.

Alča 31.12.2018

Kam chodíte na ty blbiny ? Já a moje sestra, jednovaječná dvojčata jsme obě levačky. Ani jedna nepijeme, nekouříme. Ona si nedá ani kafe.Tělocvik obě nesnášíme, stejně tak neumíme ani jedna zpívat. Nemám bohužel hudební sluch.Já řidičák nemám, ona ano, a je velmi dobrá řidička.Zato jsme velmi dobře obě dvě manuálně zručné. Není snad práce která by nám nešla. At už šití, pletení, háčkování,umíme si sami smontovat nábytek, navrtat police. V práci jsme byli vždy rychlejší než praváci...umíme používat obě ruce. A když mě bolí levá, udělám to pravou.

mech 31.12.2018

To je ale blábol.

zmimi 30.12.2018

píšete blbosti ,levorukost je dědičná nemá na to vliv žádný ultrazvuk či stres. Nejsem alkoholik,nemám hudební sluch a jsem sportovní antitalent. Zato jsem mauelně zručná a technicky nadaná.V rodině je nás levorukých víc.

Marie 30.12.2018

Jsou to blbosti. Jsem z jednovaječných dvojčat. Sestra je vyhraněný pravák, já levák. Že by jako máma byla napůl ve stresu a napůl v pohodě? Řídím 25 let a bez nehod. Manžel má neustále rýmy, alergie, no jo, pravák. Já jsem zdravá jako řípa. Mně jde skutečně dobře matika, ale i čeština, chemie, fyzika, dějepis.. Jsem zručná, umím výborně vařit, ale ruce mám celé, prsty jsrm si neuřezala, sklony k vyšší úrazovosti fakt nemám.. A znám opravdu hodně leváků, dělám ve školství. A věřte mi, děti jsou šikovné bez ohledu na to, kterou ruku častěji používají..

Josef 29.12.2018

Já jsem obojí.. Celá moje rodina Levaci a já Pravak.. Ovšem používám obě jak ke psaní, držení, prostě vše.. Jen je někdy docela legrace postavit se k určité věci když nevíte jak se máte natočit..

Jirka_1 29.12.2018

Přeučování leváků na praváky je zrůdnost, kterou by měli trestat doživotním vězením. Znal jsem případ, kdy po intenzívním přeučováním začalo dítě koktat a počůrávat se. Až se otec dítěte naštval a udělal ve škole takové boro, že se tam o tom mluví dodnes. A bylo po přeučování... Podle mě jediný problém je u leváků psaní, protože naše písmo zleva doprava je určeno pro pravoruké písaře. Číňané to se svými zmaky vyřešili tím, že mnohé texty se píší svisle, tedy je jedno, jakou rukou člověk píše - nic si nerozmaže. Jinak je další problém v tom, že mnohé nástroje (viz třeba krejčovské nůžky) jsou tvarovány pro praváky a i mnohé stroje mají ovládání na pravou ruku (motocykly atd.). Ovšem pravák nebo levák - pokud mají srovnatelné podmínky, odvedou stejně kvalitní práci oba. Kdesi jsem četl, že už u mimin se dá poznat, jestli budou leváci - vlasy na šošolce mají stočené do leva, praváci doprava.

Jirka_1 29.12.2018

Snůška pitomostí, levá ruka odpovídá pravé mozkové hemisféře, zde bych spíš než s matematikou (odpovídá logické levé hemisféře) počítal s uměleckým nadáním - všimněte si, kolik herců je leváků. Jsem pravák, ale mám od leváků cosi vypozorované a nikdy není nic černobílé - můj spolužák byl levák a vybral si ekonomickou školu, kde je to o číslech víc, než jinde... Prostě existují výjímky, v životě je víc relativity než absolutna.

Honza 29.12.2018

Bože kdo to psal tuto hovadinu ? Já i bratr jsme leváci . Oba jsme propadali z matematiky ,bratr je sportovní antitalent , oba máme hudební hluch a já jsem abstinent . Dneska už si může každý vymyslet kdejakou pitomost a šup s tím na internet.

Anonymní levák 29.12.2018

Neměnil bych. ;-)

Jitka N. 29.12.2018

Pobavila mě jedna z příčin vzniku leváků - častý ultrazvuk plodu. Haha, a co my leváci, kteří se s ultrazvukem v matčině bříšku nesetkali? Je tu spoustu blábolů jen pro čtivost, nikoliv podložených faktů, možná jen výcuc ze statistik...

Míchal 29.12.2018

Jsem levák a nemám s tím nikde žádný problém;-)

Alena 29.12.2018

Jsem levačka, matematika je u mě katastrofa, zato jsem grammar nazi, alkohol mi nechutná a astma má v naší rodině jen moje pravoruká matka, babička a přítel. Ale no tak teda jo. :-)

Mirka R. 29.12.2018

Jsem levák - jako jediná z rodiny,alkohol nepiji a v mém věku ani nezačnu,maminka mě měla v 19ti letech a matematika opravdu nebyla má silná stránka.

anonym 29.12.2018

Jsem levačka a něco na mě sedí. Jsem výborná v matematice a hraji na klavír, flétnu, akordeon a kytaru. Ale mnohem víc věcí nesedí. Nepiji, nekouřím a nikdy v životě jsem neplatila pokutu. Nemám na nic alergii a astma také nemám. V rodině nikdo levák nebyl. Nejsem agresivní, jsem spíš klidná a taková mírumilovná (ne nezvišuji si ego).

bohumira fischerva 29.12.2018

Jsem levacka,vubec nic z toho co tam pisete u me neni pravda

Neznámá 29.12.2018

Opět píšou kraviny.Jsem leváky a řídím roky denodenně a žádnou nehodu jsem neměla.

Karolina 28.12.2018

Jsem pravák a co jsem za zivot od u levaku vypozorovala? Jsou to lide, co maji cit pro umeni. Stali se z nich herci, fotografové, zpevaci, grafici a dlasi zamestnani zamerena na umelecky talent a nebo jsou to nesmirne inteligentni lide a jsou ve spolecnosti vzdy vyse. Je nesmysl, aby to byla nahoda v tom mnozstvi lidi, kteri se ani neznaji.

Tomas 28.12.2018

Já jsem předělaný levák za mého mládí bylo běžné, že se leváci předělávali na praváky... Paní učitelka tenkrát vyvěsila na nástěnku největší škrabal Tomáš Navrátil... Dnes umím spoustu věcí dělat levou i pravou, ve škole při rýsování jsem si přehazoval trubičkové pero z levé do pravé... Vidličku a nůž držím jako praváci, ale lžíci zásadně v levé.

Pavel 28.12.2018

Další z hlouposti jsem levák a sportovec ani alkoholik nejsem

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat