Prostreno.cz

Bolí mě celý člověk. Při chřipce uleví i babské rady

Máte chřipku a už nevíte, jak si lehnout, protože vás bolí úplně všechno? S touto nepříjemností se dá bojovat. Napusťte si teplou vanu, dejte si zázvorový čaj a požádejte někoho z rodiny o masáž. Rázem se budete cítit mnohem lépe!

Latinský název chřipky, tedy influenza, pochází z italštiny. Původně šlo o termín označující nepříznivé astrologické vlivy jakožto příčiny této nakažlivé patálie. Dnes za strůjce krajně nepříjemné choroby nepovažujeme dění na obloze, ale spíš bacil, ke kterému přijdeme jako slepý k houslím. A co je na celé chřipkové situaci asi ze všeho nejhorší?

Ten pocit, že „bolí celý člověk“! Myslíte si, že jediné, co se dá dělat, je tiše ležet a trpět? Kdepak. Existují ulevující domácí prostředky s impozantními výsledky, které si s bolestí těla hravě poradí. Například?

Teplá vana či sprcha? Dobrý nápad

Nic vám neuleví tolik, jako relaxační teplá koupel. Pobýt si jen tak ve vaně může být něco, co zmírní utrpení v podobě bolestivých svalů a kloubů, takže se v krizových chvílích neváhejte „uklidit“ do koupelny. Nutno dodat, že pokud máte hodně vysokou horečku, je pro vás horká lázeň tabu, neboť by vám ještě více zvýšila tělesnou teplotu.

Jemná masáž jako spása

Jestli je vám „ouvej“, zkuste požádat někoho z rodiny o masáž. Ten, kdo neodolá vašim prosebným očím, bude váš zachránce. Jemné hnětení těla pomáhá zlepšit cirkulaci krve a usnadňuje odstraňování toxinů, což se vám teď náramně hodí. Když dotyčný navíc použije nějaký chladivý masážní olej, třeba mentolový, přijdou si na své i naříkající a napjaté svaly.

Léčivý zázvorový čaj, co přijde k duhu

Že na chřipku platí zázvor, o tom jste se už možná sami přesvědčili na vlastní kůži. Má totiž silné antivirové vlastnosti, jež přispívají k léčbě a posilují imunitu. Ovšem pozor, protizánětlivé schopnosti tohoto koření se štiplavou chutí dokážou výrazně omezit i bolesti končetin, které vás sužují. Chuť i léčebná síla zázvorového čaje se dá vylepšit přidáním medu či citronové šťávy, tak na zmíněná ochucovadla při přípravě nezapomínejte.

Navýšení přijmu tekutin. I tohle funguje

Lékaři říkají, že při nemoci je dostatečný pitný režim naprosto klíčový. To proto, že přispívá k vyplavování škodlivých látek, což příznivě ovlivňuje samotnou léčbu. Takže ano, čím více toho vypijte, tím rychleji se uzdravíte. A na nepříjemné bolesti můžete jen vzpomínat! Voda vás nijak neláká? Vsaďte na bylinkové čaje a horké polévky, to se přece také počítá…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat