Prostreno.cz

Cascara sagrada. Kůra stromu, která zažene úzkost a zbaví vás lupů

Čaj připravený z kůry stromu? To vůbec nezní špatně. Nebo se snad nechcete „propít“ ke sníženému riziku rakoviny, pomalejšímu stárnutí a krásným vlasům? Poznejte dřevinu, která takové zázraky dokáže!

Cascara sagrada je vlastně kůra stromu zvaného řešetlák Purshův, který roste na severozápadě Spojených států amerických. Ještě jste o ní nikdy neslyšeli? Ideální čas to napravit. Tento šamany uctívaný přírodní prostředek patří k tradičním indiánským léčivům a jeho pravidelná konzumace nabízí mnoho zdravotních výhod. Že do těchto končin obvykle necestujete? Nevadí, zázračná kůra je k sehnání i u nás. Proč se vyplatí poznat ji zblízka?

Snížené riziko rakoviny

Závěry četných vědeckých studií naznačují, že čaj z „řešetlákové kůry“ ve značné míře přispívá k prevenci rakoviny. Jisté biologické sloučeniny obsažené v tomto nápoji bojují proti přebytku volných radikálů, které odborníci považují za hlavní strůjce mnoha závažných onemocnění, včetně zmíněné rakoviny.

Pomalejší stárnutí? Může být

Protože je Cascara sagrada doslova napěchována antioxidanty, můžete ji vnímat jako účinného zpomalovače stárnutí. Je tedy ideálním prostředkem ke zmírnění vrásek, výživě pokožky i zachování její celkové elasticity. A možná vyjde i levněji, tedy v porovnání s tím arzenálem omlazujících zbraní, za které jste doteď utratili celé jmění.

Krásné a zdravé vlasy

Nejen vnitřní „užívání“ tohoto přírodního pokladu má blahodárné schopnosti, i to vnější se nemine účinkem! Ve formě odvaru, se kterým si budete pravidelně oplachovat vlasy, je kůra spolehlivým prostředkem proti lupům a vypadávání. Uklidňuje podrážděnou pokožku hlavy, dodává potřebnou vitaminovou a minerální výživu, čímž předchází mnoha problémům s hřívou.

Uklidňující přítel v případě deprese

Šálek „kůrového čaje“ vám přinese psychickou úlevu pokaždé, když na vás zaútočí všudypřítomný stres a úzkost. Dokáže totiž uklidnit podrážděné nervy, zažene splíny a zároveň vás krásně připraví na spánek. Není tohle úžasné spojení příjemného s užitečným? Vždyť na dně hrnku naleznete optimismus i sladké sny…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat