Prostreno.cz

Tradiční čínské prostředky likvidující bradavice

Jak vymýtit bradavice? Dobrá otázka. Necháte se inspirovat starými čínskými praktikami? Některé z nich jsou účinné, leč poměrně drastické!

Bradavice mohou postihnout jakoukoli osobu v jakémkoli věku, ačkoli se běžně vyskytují u starších dětí. Objevují se prakticky na všech částech těla, ale nejčastěji okupují oblast kolem nehtů, prstů i obličeje. Bradavice nacházející se na nohou (chodidla, paty, mezi prsty) se nazývají plantární bradavice. Tyhle nevzhledné výrůstky jsou nakažlivé, neboť za jejich vznikem stojí lidský papilomavirus (HPV). Co se s nimi dá dělat?

Na některé bradavice platí prostředky z lékárny, zatímco u jiných si řešení žádá zásah na dermatologických klinikách. Existuje také řada starých čínských prostředků. Máte odvahu je vyzkoušet?

Akupunktura

Když se diskutuje o tradičním čínském léčení, je jisté, že bude zmíněna akupunktura. Ano, je to také něco, co může být použito k léčbě bradavic. Účelem akupunktury je zničit buňky, které tvoří bradavice, a také povzbudit imunitní systém tak, aby dostal infekci pod kontrolu. Jsou zaznamenány i případy, kdy akupunkturista použije jehlu ke zničení cévy, která dodává bradavici kyslík a živiny. To samozřejmě způsobí, že bradavice přirozeně zemře.

Moxování

Moxibusce neboli požehování je aplikace tepla do určitých bodů pomocí kužílků (moxy) tvořených sušenou bylinou pelyněk pravý. Velmi pravděpodobně se jedná o metodu ještě starší než akupunktura, nicméně oba postupy se obvykle vzájemně doplňují.

Uškrcení

Další tradiční čínský lék na bradavice se vám může, ale nemusí líbit. Funguje tak, že se bradavice doslova udusí k smrti „řetízkem“ ovázaným okolo výrůstku. Bradavice se „utáhne“ a odřízne. Zajímavé je, že se často k tomuto účely využívá pramen vlasů jedince trpícího bradavicemi, nebo se použije dentální, bavlněná či konopná nit.

Propichování

Některé druhy bradavic jsou měkké a naplněné kapalinou. Pak se podle čínských postupů propichují tak, aby se kapalina dostala ven. Uvedená tekutina může bradavice šířit do jiných částí těla postižené osoby, takže pokud se to neprovede správně, propichování může vést k infekci.

Byliny

V neposlední řadě tradiční čínští léčitelé spoléhají na bylinky, přičemž některé z nich se aplikují přímo na bradavice a působí proti viru HPV, jiné se podávají orálně. V Evropě k běžným postupům léčby patří potírání bradavic šťávou z vlaštovičníku většího. Mezi populární metody patří i použití česneku nebo cibulové šťávy. Je to pro vás přijatelnější, než staré čínské metody?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat