Prostreno.cz

Vyměňte pilulky za léčbu pitnou vodou

Voda je jednou z podmínek života. Lidské tělo se skládá přibližně ze 70 % z vody, přesto většina z nás čistou neperlivou vodu přehlíží. Poznejte všechny přínosy pitné vody a naučte své tělo s ní dobře hospodařit.

Nedostatek tekutin v těle může vyvolat nejen nepříjemnou bolest hlavy, ale hned celou řadu onemocnění. Pokud se v budoucnu chcete vyhnout zobání pilulek, vsaďte na obyčejnou léčbu vodou. V Japonsku je zcela běžné pít vodu každé ráno a to hned po probuzení. Proč?

Vědecké výzkumy totiž už dávno potvrdily blahodárný vliv tohoto zvyku na zdraví a tvrdí, že voda je u Japonců velmi účinným lékem hned na různá onemocnění. Jsou jimi například: bolesti hlavy, migréna, srdeční onemocnění, tachykardie, epilepsie, obezita, bronchiální astma, záněty kloubů (artritida), tuberkulóza, meningitida, onemocnění močových cest (včetně ledvin), zácpa, menstruační potíže, záněty horních a dolních cest dýchacích a mnoho dalších onemocnění.

Bez vody nemohou v těle správně probíhat biochemické procesy, proto je voda jedním z nejcennějších přírodních léků. S vodoléčbou můžete začít ještě dnes, poradíme vám jak na to.

Den začíná sklenkou vody

Každé ráno po probuzení (nalačno) vypijte větší sklenici neperlivé vody. Pokud si myslíte, že neochucenou vodu nebudete schopni vypít, můžete si ji ochutit citronem. Poté, co vypijete sklenici vody, po dobu dalších 45 minut nic nejezte ani nepijte.

Kvalitní snídaně

Po 45 minutách se můžete pomalu nasnídat, snídani věnujte alespoň 15 minut. Odborníci na výživu upozorňují na fakt, že trávicí soustava se dopoledne ještě stále zbavuje zbytků stravy z předešlého dne. Proto vhodnou snídaní je ovoce, které výrazně pomůže trávicí soustavě.

Pitný režim během dne

Během dne byste měli v pití vody průběžně pokračovat a za celý den vypít 2–3 litry vody. Množství potřebných tekutin za den, ovlivňuje váš běžný denní režim. Například pokud máte sedavé zaměstnání, vašemu organismu stačí 2 až 2,5 litru vody, ale pokud jste zrovna po náročném cvičení, je třeba tekutiny doplnit plnými doušky.

Teplá, nebo studená?

Tato otázka je velmi častá, někteří upřednostňují vodu vychlazenou a někteří nedají dopustit na vodu vlažnou, ale jaká je lepší? Odpověď je velmi snadná. Vnitřní teplota těla je běžně kolem 38 °C, pokud vypijeme vodu vychlazenou, ochladíme tak žaludek a tím zpomalíme i trávicí procesy. Náš organismus musí vodu nejprve zahřát a pak s ní teprve začne pracovat.

Pokojová teplota vody našemu tělu vyhovuje mnohem více, a pokud se naučíte pít vodu teplou, váš organismus to velmi ocení a odvděčí se vám. V čínské medicíně je pití teplé vody naprosto běžné, jen pro nás Evropany je to poněkud výstřední zvyk. Teplá voda napomáhá trávení, dokonce po tučnějším obědě je velmi prospěšná.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat