Prostreno.cz

Ajurvédské přírodní prostředky na úzkost. Tyhle se vyplatí znát

Tíží vás splíny a ve vaší hlavě se usídlil nevítaný pesimismus? Vyžeňte všechny chmury s pomocí indického ženšenu, mučenky nebo ginkgo biloby. To jsou ti praví zachránci, kteří vás z úzkosti vymaní!

Zdá se vám, že jste do roku 2018 nevstoupili právě „šťastnou nohou“? Pokud se na vaší psychice neblaze odráží pracovní nápor, špatná finanční situace, těžko zvladatelný stres či problémy s partnerem, žádný div, že trpíte úzkostí. Chcete z ní konečně najít cestu ven a vidět svět optimističtějšíma očima? Správný směr vám může ukázat ájurvédská medicína. Tento tradiční systém indického lékařství praktikovaný již celá tisíciletí má na pocuchané nervy svoje „páky“. K jakým bylinkám se vyplatí obrátit pozornost?

Indický ženšen navodí klid a harmonii

Ashwagandha neboli indický ženšen je bezpochyby jednou z nejoblíbenějších ájurvédských bylin. Využívá se k léčbě bronchitidy a astmatu, dokonale funguje i při revmatismu, lupénce nebo nespavosti. Má také sedativní schopnosti, uklidňuje mysl a pomáhá tělu lépe se přizpůsobovat stresu. Je tohle pro vás ten pravý „harmonizátor“? Možná vás k jeho vyzkoušení přesvědčí i fakt, že indický ženšen posiluje imunitu a zlepšuje paměť.

Mučenka, efektivní náhrada antidepresiv

Popínavá rostlina je nepostradatelným pomocníkem při všech formách psychického vyčerpání. Za tím si stojí jak lidoví léčitelé, tak odborníci, kteří mučenku z hlediska efektivity srovnávají s farmaceutickými léky proti úzkosti. Na rozdíl od chemických medikamentů z ní však nehrozí nežádoucí vedlejší účinky, ani riziko závislosti.

Ginkgo biloba, něco na nervy i paměť

Jinan dvoulaločný, známý také jako ginkgo biloba, je další vhodnou alternativou. Stejně jako zmíněná mučenka, i tento přírodní poklad je podle lékařů srovnatelný s antidepresivy na předpis. Kromě toho také zvyšuje koncentraci, neuvěřitelně prospívá paměti a potlačuje alergické reakce. Jeho pravidelná konzumace celkově podporuje mentální svěžest a potlačuje stavy deprese.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat